keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Käsien paikka hukassa


Keskiviikkona oli vähän sateisempi päivä lämpimän viikon keskellä. Lämmintä oli n. +15°C ja hetkittäin vähän tihutti. Hoo oli melko asiallisesti varustaessa. Mutta valkoinen se ei todellakaan enää ollut. Se siitä maanantain pesusta.

Tunnin piti taas paikan varaope. Ratsukoita oli 5 ja mentiin koko kentällä. Päivän aiheena taivutukset. Tänään tuli alusta loppuun asti ihanaa piiskausta käsien asennoista. Kunnon kyynärkulma ja pitää johtaa pitäen kyynärpää kiinni kropassa kääntäen kättä sivulle eikä liian alas. Siinä oli vähän korjausongelmia kun kuvittelin käteni olevan vaakatasossa ja käskettiin laittaa tarkemmin sivulle. Sanoin että menee paremmin jakeluun jos korjaus on "ylemmäs" tai "alemmas". Mutta sen lisäksi se oli vähän myös eteen.

Yritin kovasti olla tuijottelematta miten ratsun pää menee. Jalkoihini olisin kaivannut lisää poweria. Vatsalihakseni ovat mielestäni ihan ok mutten vaan aina muista käyttää niitä. Hepo oli vasemmassa ohjassa kiinni ja keskityin pitämään tasaisen (ja joustavan) tuntuman kummallakin ohjalla. Siihen olisi tarvinnut vielä pohkeet avuksi.

Kaikissa askellajeissa tehtiin voltteja/ympyröitä ja jokunen siirtymä joka kierrokselle. Parhaiten tänään sujui oikea laukka. Hepo pyöristyi kun sain käteni kohdilleen.

Loppuverkassa hetkittäin oli ok, sitten löysistyi eikä tuntunut enää reagoivan jalkoihini. Lähes asetukset läpi muttei sitten kuitenkaan pitkän päälle. Saatiin kuitenkin lopetettua hyvään hetkeen. Hepo jatkoi vielä seuraavalle tunnille. Lopulta pääsin kuitenkin purkamaan sen kun meni ep:ksi ja vaihdettiin toinen ratsu tilalle. Toivottavasti raasu paranee perjantaiksi.

Palaute oli että oli sangen kivannäköisiä pätkiä. Tms.

Ongelmia:
omat kädet ei tahdo pysyä missä pitäisi
ratsu kiinni vasemmassa ohjassa
kuskin jalat on turhan veltot
loppuraveissa meni veteläksi

Parannusta:
oikea laukka hetkittäin aika hyvä

Kävin vähän syöttelemässä ja kuvailemassa lopuksi:





Puska päässä.




Pari päivää sitten vielä lähes valkea hevonen.
Tästä kuvakulmasta jopa kapea.

Kankussa taas vanha tuttu suojaväri.
Kuvakulma "muhku".






Tykkään tästä ilmeestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora