torstai 29. toukokuuta 2014

Maastoestekauden korkkaus hasardiponilla

Helatorstaina oli kauan odotettu maastoestetunti. 4 ratsukkoa. Hieman yllätti listalla kun ratsukseni oli merkattu Niilo. Ihan poniporukalla lähdettiin. Ope varotteli etukäteen että poni saattaa pukitella maastossa ja vaihtoi esteraippani pidempään.

Meidät laitettiin keulille kun lähdettiin ravaamaan pikkulenkkiä ympäri. Poni liikkui ihan kelvosti. Ei ollut liitokavio mutta sain kuitenkin reippaampaakin menoa. Laukassa takaisinpäin oli tosi tolkku. Ei menty kovin lujaa ja vauhti tuli Niilolta aika luonnostaan. Enempi pyysin eteen kuin jarruttelin. Ei pukitellut eikä yrittänyt mitään muitakaan jippoja.

Hypyt alotettiin tukilta ja risulta. Poni yritti kovasti kiemurrella tukista ohi puolelta ja toiselta mutta kun piti pohkeet kiinni ja asenteen yli niin yli myös mentiin. Esteet oli maltillisen kokosia ja hypättiin keskikolmiossa. Noiden lisäksi renkaita kumpaankin suuntaan sekä päivän haastavimpana iso alashyppy käynnissä. Niilo meni alas hieman arpoen eikä edes hypännyt vaan laskeutui. Sitä jännitin eniten, joten onneksi vähän luistettiin siitä.

Ruuti ei halunnut mennä alas ja oli muutenkin vähän lennokkaalla tuulella. Niinpä mut komennettiin sen kyytiin hetkeksi. Kovasti yritti poistua paikalta ja ihan tosissaan sai käskeä. Päästiin kuitenkin alas. Ja piti tulla vielä toisen kerran varmuuden vuoksi. Minä kun kuvittelin selvinneeni siitä helpolla. Vaan ei onneksi ollut kovin huteraa vaan pysyin kyydissä. Ruuti tuntui Niilon jälkeen valtavalta vaikka nettisivujen mukaan Ruuti on poni ja Niilo pieni hevonen.

Niilon kanssa loppuhypytkin sujui kivasti. Varmuus parani loppua kohti. Suorilla yritin ratsastaa eteen. Vihdoin päivän vikan hypyn jälkeen ponikin spurttasi kohti tallia. Minä vain kehuin kun kerrankin liikkuu.

Oli huippua! Pitää päästä joskus uudestaan. Tämän jälkeen rupesin suunnittelemaan hasardiponilla myös estekisoja kun hyppäsi noin tolkusti.

Ongelmia:
pieni epävarmuus alussa
Ruuti ei meinannut haluta hypätä alas
Niilo ei ollut kovin reipas täälläkään

Parannusta:
ei kieltoja!
ei pukkeja
oli kivan helpon tuntusta

Videokoostetta meidän hypyistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora