keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Fossi is back!


Keskiviikkona menin käymään pienryhmäkoulutunnilla rästillä. Vähän haaveilin Flikasta mutten toivonut ratsua. Hyvä näin sillä listalla odotti aikamoinen yllätys: Fossi on takaisin hommissa. Tallissa edelleen ihanan kiltti.

Ratsukoita tunnilla oli 5. Oltiin kentällä ja mentiin estepuolelle, sillä se oli kuivempi. Lämmintä taisi olla hieman päälle +10. Fossi tuntui vieraalta. Mutta olihan siitä aikaa kun olin sen kyydissä viimeksi ollut (lokakuussa). Reipas ja vähän tuijotteli välillä ympärilleen. Mutta ihan erilainen kuin Flika. Käynnissä oli rauhallinen mutta ravissa kiiruhti alta. Ja oli paljon raskaampi edestä kuin muistin. Ei juostu suoraa uraa vaan pyörittiin tiiviisti volteilla. Silti vauhtia oli liikaa ja oikealle oli luultavasti vinon painoni takia kääntämisongelmia.

Verkkalaukat vasempaan meni mukavasti. Vähän turhan matala ratsu ehkä. Oikeaan kierrokseen oli sitten hyvinkin etupainoinen. Kaikki energiani meni siihen että keskityin saamaan päätä ylemmäs ja pidettyä tahdin kiihtymättä. Kun kommenttia tuli että voltille käännöt pitäisi valmistella paremmin niin ei ollut sellaiseen enää juuri resursseja. Raville siirtymä vei meiltä yli puoli kierrosta (puolikkaasta 70x70 kentästä) eli reilusti yli 100 metriä.

Välikäynnit meni leppoisasti. Aika pitkään käveltiin. Toivoin mielessäni ettei tehdä mitään kovin lennokasta laukkatyötä. Toiveeni toteutui ja aloitettiin käynnin kokoamisella, jes! Hepo lyheni mutta piti saada etuset vielä viipymään kauemmin ilmassa. Osasin korjata kun sanottiin. Ei lyhyempää ratsua mutta niskaa ylemmäs ja tasaisempi askellus. Ohjia piti alkuun lyhentää. Vielä tiiviimpi ja tarkempi palaute tehtävän kuluessa olisi ollut kiva.

Sitten sama ravissa. Fossi viipotti menemään, joten sen sijaan että olisin koonnut ja sen jälkeen pyytänyt eteen niin jouduin keskittymään siihen että liikutaan edes jotenkin kuulolla ja asiallisesti. Ohjilla yritti maata ratsun pää ja kaula. Pohkeillani yritin saada Fossin kantamaan itsensä. Arvelen etten ollut pidätteilläni tarpeeksi nopea. Ope ohjeisti että välillä vaikka löysemmältä ohjalta isompia pidätteitä ja turpa reilusti ylös mutta ei pidä antaa yhtään mahdollisuuksia jäädä painamaan ohjalle.

Muut teki lyhyestä ravista laukannostoja mutta olin open kanssa samaa mieltä että me keskitytään nyt raviin. Lopulta etuosa tuli vähän ilmavammaksi ja Fossi malttoi hetkittäin jo hieman odottaa. Loppuverkatkin mentiin sitten samaan syssyyn harjoitusravissa ettei pakka leviä. Tässä vaiheessa ei ollut vielä oikea hetki ruveta venyttämään eteen alas ja ratsastaa pidemmällä kaulalla eteen.

Loppukäynneissä sain paljastuksen että huomenna hyppänkin Fossilla. Nyt meneekin hankalaksi jamboreeratsun valinta. Tätä ennen itsestään selvä valinta olisi ollut Flika. En osaa sanoa onko Fossi yhtään helpompi ratsu kisoihin. Siinä missä Flika jännittyy, nostaa pään ylös, laskee selän alas ja steppailee niin Fossi laskee turvan entistä matalammalle ja kiihdyttää. Jarrut saattaisi kadota lähes kokonaan.

Sain myös palautetta että istuin Fossilla paljon paremmin kuin Flikalla. Kädet on ainakin pakko kantaa kunnolla että voi ylipäänsä tehdä pidätteitä. Ja aika kovastihan edestä piti ottaa ennen kuin viesti meni perille. Eikä matkustelemaan sopinut yhtään unohtua. Istunnallahan tuo ohjautuu. Sitten kun hepo vielä malttaisi kuunnella sitä.

Ongelmia:
jarrut toimi vähän heikosti
yritti maata ohjilla
käännökset oikealle karkasi lapa edellä ulos (kuski istuu vinossa)

Parannusta:
istuin kuulemma paremmin kuin Flikalla
ihanan kiltti hoitaa
ei kyttäilyjä eikä säikkyjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora