sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Metrin lyhyempi Meri

Sunnuntaina oli estekisojen jälkeen vielä tunti luvassa. Vaadittu treeni että sain osallistumisluvan Merillä tulevan torstain estekisoihin. Hieman koomisesti estekisapäivänä seuraavien kisojen valmistelutreeni oli kouluratsastusta. Nimeni puuttui tuntilistasta mutta sumplittiin vähän että pääsin Merin kyytiin. Hain hepan tänään jo toisen kerran tarhasta. Vähän yritti höristä. Jatkoin kisahousuilla.

Ratsukoita tunnilla oli ihanasti vain 4. Kelinä pilvinen +13°C. Itellä oli tosi hyytynyt olo eikä olisi ennen tuntia haitannut skipata koko juttu. Päivän teemana oli läpiratsastusta. Oikein aiheellisesti.

Kommentit oli että jalat rennommiksi, kantapää nousee suotta. Käynnissä sain Merin luotiviivalle. Se jo tuntui aika hienolta saavutukselta. Käytin Jenkan päähäni takomia johtamisapuja ja niistä tuntui olevan apua. Ope sanoi että lisää sisäpohjetta ja ulko-ohja tarkkana. Kumpaankin kierrokseen lapa karkasi ulos enkä meinannut huomata, vasen lapa pahemmin.

Alkuverkassa mentiin kaikki askellajit läpi. Laukassa meni aika pitkäksi ja kuski sai keskittyä tekemisiinsä kuten Rusinankin kanssa.

Lopputunnista mentiin ympyröille. Väistettiin takaosaa ulos. Väisti aika helposti mutta myös lintsasi helposti. Olin ilonen ettei meitä höykytetty harjotusravissa vaan taidettiin työskennellä käynnissä ja laukassa. Laukassa tehtiin temponmuutoksia. Eteen, sit kiinni. Vasen taisi rullata helpommin. Eikä ollut yhtään kamalaa menoa. Helposti kyllä venähti pitkäksi jos päästi. Piti keskittyä. Pitkähköä laukka taisi kuitenkin pääosin olla.

Mutta työskentely oli kovasti oikeaan suuntaan. Koulutunti Merillä eikä kädet tulleet yhtään kipeiksi! Ratsukin lyheni huomattavasti. Tämän jälkeen rupesi himottamaan Merillä koulukisoihinkin. Toki sitä ennen ois hyvä treenata vähän enemmänkin. Mutta potentiaalinen ratsu!

Ongelmia:
en huomannut lappojen karkailua

Parannusta:
pyöristyi hetkittäin kaikissa askellajeissa
kädet ei tulleet kipeiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora