perjantai 30. toukokuuta 2014

Uudempaa Ponipihaa testissä

Perjantaina kävin tutustumistarjouksen houkuttamana Ponipihalla. Pitkään olin muutenkin suunnitellut meneväni sinne mutta 15e uusille asiakkaille toukokuun ajan oli hyvä lisäkannuste. Varasin tunnin hyvissä ajoin etukäteen ja päädyin sennujen koulutunnille (listassa taisi lukea he B-A). Ratsukoita tunnilla oli 5 (kuudella olisi maneesissa ollut jo ahdasta). Minä sain ratsukseni Kustin eli Kuutin. Karsinassa oli jo vähän hapannaama. Avulias tallityttö laittoi sen kanssani. Jutuista tulkkasin että Kustin voisi hoitaa myös irti mutta ratsun käytöksen nähneenä en niin tekisi.

Satula oli valmiiksi maneesissa. Satuloinnista hepo ei tykännyt yhtään ja nappasi hampailla ihan kunnolla hihastani kiinni. Pitkä miinus. Ajattelin että takki on liikaa jos meitä höykytetään ja menin t-paidalla. Väärin meni ja tuli vilu ja kurkkukipu. Lämmintä oli kuitenkin vain +11°C.

Alkukäynnit oli pitkähköt ja sen jälkeen alotettiin käyntityöllä. Heppa jatkoi hapannaamailuaan. Pari kertaa kierroksen aikana laittoi korvat luimuun ja jumitti angstaamaan. Ei onneksi potkinut vaikka näytti tekevän näitä muiden ollessa liian lähellä tai minun pohjeavuistani. Muuten hepo oli tosi kevyt edestä, meni heti pyöreäksi kun otin ohjat tuntumalle ja ravikin oli tosi helppoa istua.

Tunnin ohjelma oli kaikissa askellajeissa "temppurata". Toiselle pitkälle sivulle seis, peruutus, seis ja liikkeelle, päätyyn mahdollisesti ympyrä, toisen pitkän sivun alkupuoliskolle avo, sen jälkeen voltti ja toiseen päätyyn pääty-ympyrä. Ensin kaikki käynnissä ja voltti ravissa. Sitten ravissa muu paitsi avo, lopulta sekin ravissa. Ja loppuun vielä peruutuksen jälkeen laukka, I:ssä pari askelta ravia ja uusi laukka lyhyen sivun puoleen väliin sekä toisessa päässä myös ympyrä kahdessa osassa laukassa, josta toisesta käyntiin. Tai jotenkin noin.

Hepan kanssa suoritettiin muuten ihan siististi paitsi edelleen kiukutteli ja jumitteli. Minä sain koko tunnin lähinnä samoja kommentteja. Kädet lähemmäs toisiaan, olkapäät rennoiksi, jalat rennoiksi, kantapäät alas sekä lonkat auki. Selvästi on tullut viime aikoina johdettua sivulle sillä sisäkäsi ei millään halunnut pysyä omalla paikallaan vaan karkaili sisään. Nousevat kantapäät on myös tunnettuja yleisiä ongelmiani. Mutta taisin saada näitä kuitenkin korjattuakin. Avossa kaivattiin parempaa asetusta. Vähän enemmän kehujakin olisin voinut ottaa.

Pari ensimmäistä laukannostoa oli hankalia. Ehkä kolmesti tunnin aikana en meinannut saada Kustia laukkaan. Mutta onneksi se sitten tajusi mitä haen ja ravin kautta uusi nostokin rupesi sujumaan helposti. Jotain hienosäätökommentteja tuli myös kun rupesin pysähdyksissä nojaamaan liikaa taakse.

Loppuraveissa hepan ilme muuttui ja rupesi vihdoin liikkumaan kunnolla eteen. Lopetti myös kiukuttelun muille. En tiedä mitä tapahtui kun rupesin keventämään.

Tunti ei ollut kovin rankka. Sekä väli- että loppukäynneissä tuli aika kylmä. Onneksi sain takin nopeasti päälleni ratsailta tulon jälkeen. Kovin tervetullut olo ei ollut. Ei kyselty että tulenko uudestaan. Ennen tuntia vähän taustastani. En tainnut olla tarpeeksi puheliaalla tuulella. Mainitsin että käyn Aaltiksella ja Helillä ja olen "aktiivinen harrastaja". Tunnin jälkeen arvelin että hepo ei pidä joko hommistaan, minusta tai on jostain kipeä kun oli tällainen. Tähän open vastaus oli ettei mitään noista. Myöhemmin kuulin että se on välillä tuollainen.

Ongelmia:
hepo tyytymätön elämäänsä (ainakin tämän tunnin ajan)
aloillaan seisominen
välillä laukannostot
kuskille tuli kylmä

Parannusta:
tosi tasainen ratsastaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora