sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kisatreeni Merillä puomeille


Sunnuntaille oli luvassa kisatreeni Merillä. Tosin 9 ratsukon puomitunnille. Merikin piti hakea pihalta hommiin. Ihanan kiltisti oli muuten paitsi satulavyötä kiristäessä.

Kentällä oli jopa aavistuksen ahdasta. Ainakin pölisi hirmuisesti. Alkuverkassa tuli sanomista että pitäisi ravata aktiivisemmin. Takajalat laahasi juu perässä ja ohjilla oli 200 kg. Laukassa sama juttu. Lintsasin istumalla kevyessä istunnassa. Ravissa mentiin jo puomeja. Ei alkuun kovin hohdokasta mutta rupesi ne jalat nousemaan.

Eka tehtävä oli ympyrä neljällä puomilla, 12 metriä väleissä. Joko ulkoreunaan 4 laukalla tai keskelle kolmella. Kertaalleen kummassakin kierroksessa. Pysyttiin jotenkin kuviolla. Ekaan suuntaan (vasen) kolmannen välin kääntäminen oli hankalinta ja siihen taisi tulla viideskin askel. Oikeassa kierroksessa taas osuttiin vain kahdelle puomille kunnolla. Liian matalat puomit selvästi.

Toinen tehtävä oli epämääräisesti jyrkentyvä kaareva reitti, 8, 12 ja 8 metrin väleillä. 2 lyhyttä, 3 normaalia ja 2 lyhyttä askelta. Oikeaan kierrokseen tultiin neljästi. Eka oli kamala, sitten sain juonesta kiinni ja 3 seuraavaa tuli aika ok. Sai ihan tosissaan pyytää välissä eteen. Ja sain laukkaa säädeltyä. Vasempaan kierrokseen kaksi ekaa kertaa jolkoteltiin yli ilman kunnon laskuja tai osumista. Mutta taas sain skarpattua ja kolmas kerta meni hyvin. Vaaditut askeleet tuli ja osuttiin puomeille.

Loppuraveissa hepo jopa pääosin keveni edestä ja ikkunaheijastuksesta vilasemalla näytti hetkittäin olevan luotiviivalla tai ainakin lähistöllä. Jopas!

Alkutunnin jurputin mielessäni että tästä ei ole mitään hyötyä. Lopuksi piti perua puheet. Sain kuitenkin laukkaa onnistuneesti säädeltyä. Eilisten hyppyjen perusteella ei välttämättä arvaisi kuinka takkuista yhteistyö on ilman esteitä. Vaan seuraavana vuorossa taas estekisat.

Ongelmia:
kädet menee tohjoksi tällaisista tunneista
liikaa ratsukoita tunnilla
pölisi
puomeille oli hankala osua

Parannusta:
sain säädeltyä laukkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora