lauantai 17. toukokuuta 2014

Ruusukkeita pukkaa

Lauantain aamukisat jäi kuljetusongelmien takia välistä (Aapo 70 ja 80 Pikkarala) eikä haitannut pätkän vertaa. Illalla oli sitten kotikisat luvassa eli harkkaesteitä Aaltokankaalla. Ykkösvalinta kisahepaksi oli Meri. Lillistäkin haaveilin edelleen mutta raasu ei ollut kunnossa. Koska kutsun mukaan sai mennä kaksi rataa niin päätin jatkaa Heron kanssa. Kummankin kanssa luokaksi valikoitui 70 cm. 90 olisi ainakin Merin kanssa ollut liian iso, Herolla olisin voinut harkita. Open suosituksesta valitsin kuitenkin pienemmän.

Merin kanssa olin ekan verkkaryhmän toisena. Onneksi paikalla oli ihanan avuliaat Inga ja Vilma hoitamassa ratsujeni laiton, talutuksen ja purkamisen. Sain siis rauhassa käydä kävelemässä radan ja apukädet olivat paikalla kun tarvitsin. Itse rata oli aikamoista kääntelyä. Mutta onneksi kulman kaivelut menivät tajuntaani. Lämmintä oli viitisentoista astetta joten kivasti tarkeni.

Ratapiirros, Anne kuvasi.

Verkka Merin kanssa jäi hieman lyhyehköksi. Mutta eipä ehtinyt jännittää. Verkkahypyt oikeassa kierroksessa. Pysty kahdesti ja okseri taidettiin tulla kolmesti. Ei valittamista.

Laukkaa.
©Kaisa
Luultavasti verkkahyppy.
©Ilpo
Ravailua.
©Ilpo
Anne videoi ja selosti meidän verkan:


Meri hyppäsi radalla kivasti. Ykkönen taisi kolahtaa mutta pysyi ylhäällä. Tiukat käännökset jätin suosiolla välistä. Enkä hypännyt ehtään estettä ennen hevosta. Edellisiin kisoihin siis huima parannus. Vääriä ja ristilaukkoja oli edelleen muutama. Ennen kolmosta aika loppui kesken vaihtaa myötäiseksi niin päätin pitää tahdin kasassa.

Tässä vaiheessa puhtaalla radalla kurvattiin luokan johtoon. Viimeiseen ratsukkoon asti (minä + Hero) oltiin kiinni toisessa sijassa. Kunnes lopulta jäätiin kolmansiksi. Hieno heppa! Kolmet kisat ja kaikista ruusuke!

Ykkönen.
©Ilpo

Video itse radasta jäi kuvaamatta koska en kisatöpinöissäni ihan ymmärtänyt mitä minulle puhuttiin. Aivan oma moka. Mutta Meri oli aika pitkä ja painoi kädelle. Pari kertaa loppuradasta kosketin raipalla lisää vauhtia. Tässä Ilpon ottama kuvakooste:

Kolmonen, ponnistus.
©Ilpo

Kolmonen, hyppy.
©Ilpo

Nelonen, ponnistus.
©Ilpo

Nelonen, hyppy.
©Ilpo

Vitonen, ponnistus. Kuski kenossa oikeaan.
©Ilpo

Vitonen. Ei takakenkiä.
©Ilpo

Kutonen.
©Ilpo

Seiska.
©Ilpo

Kasi.
©Ilpo

Ysi.
©Ilpo

Kymppi.
©Ilpo

Yksitoista eli vika.
©Ilpo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora