keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Vapaapäivän jälkeen kamalaa

Keskiviikkoiltapäivälle järjestyi taas Artsi. Koska meillä ei ollut vinkkaa niin tunti onnistui pitää omalla kentällä. Se olikin vasta aurattu ja oikein hyvässä kunnossa. Pakkasta n. -11°C. Aurinko laskemassa. Hemppa ja muut hepat olivat eilen vapaalla, koska tunnit oli peruttu lumimyrskyn takia. En sitten minäkään käynyt ratsastamassa vaikka alunperin oli tarkoitus.

Suurin oma mokani oli että olin kaikesta hyvästä yrityksestä huolimatta taas sen verran myöhässä etten ehtinyt lämmitellä hummaa valmiiksi. Aloitettiin hommat siis käynnissä. Jo siinä oli vähän epätasaista, joten ei meno kovin äkkiä parantunut muihinkaan kuvioihin. Ripeät jalat oli taas ensimmäinen käsky.

Ensin tehtiin käyntiväistöjä lävistäjälinjaa pitkin. Raviympyröitä. Laukassa ympyrää ja loivia kiemuroita. Laukka varsinkin oli kammottavaa. Ja Hemppa taas niin kiinni vasemmassa ohjassa että sormista meinasi mennä tunto. Eikä toissapäivän laukkavolttivinkki tuonut tänään autuutta. Ennen oikeaa laukkaa oli pakko huikata sormille lämmittelytauko.

Ravissa tehtiin myös syksyltä tuttua avoa ja suoraan portaittain. Puolierot olivat roimat.

Vasta loppua kohti Hemppa rupesi tasoittumaan kahdelle ohjalle ravissa. Sitten tehtiin ympyröitä, ympyrän vaihtoja ja lävistäjiä. Ihan siistiä. Sanoin että vasta tässä vaiheessa kannattaisi edes ajatella laukkaa. Harmi vaan että tämän päivän laukat oli jo hoidettu. Saatiin kuitenkin lopettaa hyvään.

Hempalle ei tullut pahasti kuuma. Silti viltti niskaan ja kuskille vielä lisätakki. Peltolenkin kautta talliin taas Hempan valitsemaa reittiä. Nyt tosin korvia palelsi sen verran paljon etten suostunut tarhapyörähdykseen kuten viimeksi.

Tänään jäi treenistä sellainen olo että olisi kannattanut mennä mieluummin itsenäisesti. Todennäköisesti lopputulos olisi ollut vähintään yhtä hyvä. Toisaalta olisi ollut mielenkiintoista nähdä myös se, että toimiiko Tuiskun ympyrämetodi myös tällaiseen huonompaan päivään.

Ongelmia:
jonakin päivänä loman aikana Hemppa Assin tapaan sanoi ettei tykkää oikean etusen harjaamisesta
en ehtinyt verrytellä Hemppaa valmiiksi
suurin osa tunnista oli melko kamalaa vänkäilyä
laukat eivät tulleet hyviksi

Parannusta:
ei jännäkakkaillut tunnin aikana
laukannostot olivat vähän paremmat kuin viimeksi
ravista tuli lopuksi hyvä
ei vastustellut hermostumiseen asti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora