maanantai 14. tammikuuta 2019

Vasemmalle valumista ja oman istunnan miettimistä

Maanantaina menin taas itsenäisesti Assilla. Valmentajajahkailuni eteni valitettavan hitaasti. Hitaasti eteni myös tallille lähtöni, sillä ensin meni pitkään töissä enkä jaksanutkaan jatkaa kämpiltä heti eteenpäin. Autokin oli hautautunut taas lumeen. Pakkasta -10°C tietämillä. Tänään lahjoin Assin porkkananpalalla heti tullessa. Ehkä siksi oli ihan hyväntuulinen.

Kello oli lähemmäs puoli yhdeksän kun pääsin ratsaille. Tänään Assi malttoi vihdoin seistä aloillaan kun pääsin selkään. Maneesissa oli mennessä 2 muuta ratsukkoa mutta molemmat lopettivat ennen kuin päästiin kunnolla alkuunkaan. Eipähän ollut ruuhkaa kun oltiin suurin osa ajasta keskenämme.

Kävelin taas alkukäynnit rauhassa. Ravissa Assi oli sangen hidas. Yritin olla mahdollisimman puristamatta. Hölkättiin lähinnä uraa pitkin. Laukassa sama homma. 25 minuutin verkkailun jälkeen ratsu oli herännyt. Matkan varrella yritti hidastella tarpeilleen mutta sain naputeltua takaisin raviin.

Tänään ajattelin ensisijaisesti keskittyä omaan istuntaani. Jalat alas eikä saa kaivaa kantapäillä. Jätin kannukset pois kun en jaksanut laittaa niitä. Sekä päätin vahtia että kädet pysyvät lähellä toisiaan.

Vähän hetken mielijohteesta päätin kokeilla miten Assi toimii samoissa harjoituksissa, joita ollaan Sakun kanssa tehty. Samalla pääsin harjoittelemaan nopeita jalkoja. Käynnissä oli vähän hidas. Rikkoi mieluummin raville. Nopeista pyynnöistä meinasi jännittyä. Yritin muistaa olla vetämättä. Harjoitusravissa hiihtoratsastuksen alaselän mustelmat muistuttivat itsestään. Onnistui vähän vaihtelevasti. Yllättävän ryhdikästä. Ihanan paljon peilejä! Assi olisi voinut olla vielä pyöreämmällä niskalla ja yritin taivutella vielä paremmin. Sekä pitää kädet aloillaan ja ratsastaa pohkeella. Parani.

Laukatkin tein samoin kuin Hyvinkäällä eli ulkojalasta eteen ja nosto. Kivasti lähti nostot eteen. Ja heti ravissa väistöä ja töihin. Tein vain pari nostoa molempiin suuntiin ja hyvin vähän laukkaa.

Loppuverkassa päästin vähän pidemmälle kaulalle. Ei kiihdytellyt mutta suorilla pyöreä muoto katosi. Rupesin ajattelemaan suorat avossa. Kulki aika vaihdellen kolmella uralla.

Loppukäynnit jätin täysin Assin päätettäväksi. Annoin pitkät ohjat ja lakkasin vaikuttamasta. Välillä istuin kyydissä silmät kiinni. 8 minuuttia Assi pyöri noin 30 metrin soikiota keskellä maneesia. Kun pysähtyi niin tulin alas. Loppuun vielä "talutin" sen verran että sain kakat kerättyä. Assi seurasi irti kuin hai laivaa. Mutta oli paljon nätimmin aloillaan itse siivouksen ajan kuin yleensä pidettynä. Ei hyörinyt. Korkeintaan tuli iholle.

Nyt vein suoraan solariumiin kuivattelemaan. Silti kuivui aika hitaasti. Vaikka maneesissa otin satulan pois kun tulin alas selästä.

Ongelmia:
vähän yritti kakkahidastelua
ei muutenkaan ihan reippaimmillaan

Parannusta:
oli väljää ratsastaa
kivan ryhdikäs
aika hyväntuulinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora