maanantai 7. tammikuuta 2019

Hapan karsinassa mutta huippu ratsastaa

Maanantaina menin Assilla taas itsenäisesti. Talliin mennessä vastassa oli happamampi tammanaama kuin muistan ennen nähneeni. Hoitaessa yritin rapsutella hyväksi eikä siinä enää niin äkäillyt. Kuolaimet ottaa aina ihanan helposti suuhun. Keli oli nollassa ja niukasti pakastui.

Maneesissa oli meidän lisäksemme keskimäärin 3 ratsukkoa. Alkuun oli vähän väistelyä, lopuksi taas väljempää. Nyt katsoin taas kellosta 10 min käyntiä alkuun. Sitten hölkkäsin ravia uraa pitkin. Yritin ajatella taas pitkillä sivuilla ulkotukea ja lyhyet sivut vähän kaareviksi sisätuella. Ei herännyt niin lennokkaaksi kuin halusin, joten palasin sitten takaisin normaaliin ratsastukseen. Kärsivällisyys palkittiin tässäkin ja lopulta Assin vauhti parani. Lennokkaammasta ravista oli sitten hyvä nostaa laukkakin.

Laukassa oli kivan reipas ja tasainen. En kerinyt ohjia mutta kulki silti ihan nätillä kaulalla. Yritin tehdä vaihdot muttei vaihtanut kumpaakaan. Ravin kautta sitten. Toinenkin laukka nousi helposti.

Ensimmäisen välihuilin pidin 25 minuutin selässäolon jälkeen. Assilla rupesi olemaan vähän kuuma jo tässä vaiheessa.

Sitten pyörittelin itselleni epätyypillisen pitkään käyntiä. Huolellisia kulmataivutuksia ja pitkille sivuille eteen. Ravissa sama. Luulin jo että Assi oli herännyt liikkeelle mutta tämänkin aloitti vielä rauhallisesti ennen kuin vauhti parani. Pyrin taas menemään vähän uran sisäpuolella ettei nojaile seiniin. Ei ainakaan nojaillut vasempaan ohjaan.

Pyörittelin molemmat kierrokset ja päätin vielä laukata. Laukkapätkästä tuli sitten vähän pidempi ja viimeistään siinä Assi hikosi kunnolla. Laukat olivat ihanan rullaavia, kepeitä, energisiä ja tasapainoisia. Sain rentoutettua jalkani ja piti laukan jopa jalat irti. Eikä tarvinnut roikkua missään ohjassa. Ihanan paljon helpompaa kuin Hempalla viikonloppuna! Nyt oli sellainen olo että jotain kehitystä on tapahtunut, koska hyviä kertoja on ollut monta putkeen ja vaatimustason noustua päästään uusiinkin tavoitteisiin. Kuski oli kyydissä aika muikeana!

Kun himmasin raviin ja keventelin pois niin Assi oli oikein lennokas muttei juossut alta. Kuviona ympyrä päätyyn ja lävistäjä. Hyvä molempiin kierroksiin ja ihanan tasainen. Ryhdikäs. Ja kun päästin pidemmälle kaulalle niin ei lähtenyt kiihdyttelemään vaan toimi siinäkin hyvin. Oikein mallikasta!

Ongelmia:
tallissa oli hapannaama
tuijotteli naulakkokulman loimia ja kauhisteli kun ne välillä vaihtoivat paikkoja
lepokäyntien aikana luimi muille hevosille

Parannusta:
ei kakkaa eikä siis jumiakaan
laukat nousivat helposti
kivan tasainen ja innokas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora