torstai 24. tammikuuta 2019

Hitaampi päivä

Torstaina oli tämän viikon ainoa kertani Assin kanssa. Koulutunti. Pakkasta -15°C pihalla ja maneesissa nollissa. Tarkeni yhä ilman takkia. Maneesissa oli tänään kivan väljää ja enimmillään taisi olla 3 hevosta samaan aikaan. Taidettiin olla hetki keskenämmekin.

Luulin taas olevani hyvissä ajoin mutta lopulta olin ratsailla noin 10 min ennen opetuksen alkua. Siinä ajassa ehti tehdä alkukäynnit. Oli aika hidasta. Ravissa ei parantunut ja ope ehdotti melko pian laukkaan siirtymistä. Ravissa vaihtelin jokusen kerran suuntaa ja odotin että Assin moottori käynnistyi vähän ennen laukkoja. Jotta nostosta tulisi laukka eikä jumeja.

Laukkaan päästiin ja siinäkin laukkasin muutaman kerran suuntaa vaihdellen. Vasen rullasi open mukaan huonommin ja otti vasemmalla takasella ravissa lyhyempää askelta. En huomannut. Mitä pidempään laukkasi niin sitä paremmaksi tuli. Muttei kovin riemulla vielä lähtenyt pohkeesta eteen.

Hommat aloitettiin taas pienen hetken käyntisalmiakilta. Ihan kammottavan hidasta. Olin jo unohtanut apujen käytön ja ohjeita tuli niin paljon etten oikein ehtinyt painaa niitä nytkään mieleen. Ulkopohje piti välillä olla irti ja välillä ratsastaa eteen. Pyynnöstä ei löytynytkään ravia niin otettiin parit laukkavedot ympäri maneesia. Vähän heikosti lähti tässäkin. Open lisävauhdituksesta tulikin pukki eikä vauhtia. Ja kun käsky oli pitää pää ylhäällä niin jäinkin pitämään edestä, joka sekin oli huono.

Ravissa tultiin pitkän sivun alkuun voltti ja siitä jatkettiin avossa pitkää sivua. Toiseen päähän ympyrä, jolla nostettiin laukka. Laukassa reilusti seinästä irti ja yhä ajatus avosta. Sitten väistö väärään suuntaan uralle ja perään voltti. Pari kertaa sekosin askelmerkeistä ja sain vähän napakampaakin palautetta. Mutta ihan aiheesta, joten en ottanut yhtään itseeni.

Assi pudotteli laukkoja volteille. Nostot taas tuli ihan näppärästi. Ensin taisi olla vasen laukka, jossa oli vaikea päästä takki/loimikulmaan. Oikeassa laukassa taas oli hankalampi kääntää volteille mutta väistö onnistui hyvin helposti. Pudotteli tosiaan laukkoja molempiin suuntiin pois. Laukkavolteilla kuski sai huutia puutteellisesta ulkotuesta. Humma meni helposti liikaa mutkalle.

Tunnin aikana tuli yksi tyhjennystauko. En muista oltiinko käynnissä vai ravissa mutta annoin pysähtyä. Toivoin että sen jälkeen olisi ollut enemmän vauhtia. Toiveeksi jäi. Hetkittäin eteni ravissa ihan mukavasti avoissa. Samoin loppuverkassa. Mutta silti tuntui pikemminkin siitä että mistä tahansa merkistä pudottaa käynnille kuin että olisi itse mielellään menossa.

Laukat tasoittuivat kuitenkin suht asiallisiksi, samoin loppuraveissa oli ihan näppärä muoto ja meno. Mutta missään vaiheessa ei oikein innostunut liikkumaan itse kunnolla eteen. Patistelematta meni vähimmäisvaatimukset rimaa hipoen. Ope kaipasi kuskille taas tehokkaampia kannuksia ponikannusten tilalle. Kuski haaveili että opettelisi ratsastamaan ilmankin.

Loppukäynnit kävelin selästä. Taas matkustin ja Assi talsi ympyrää noin 10 minuuttia. Toinen ratsu laukkaili ympärillä ja Assi välillä vähän luimi.

Ongelmia:
karsinassa näytti mennessä hapanta naamaa
kartteli takki/loimikulmaa
oli hidas
kuivui tunnin jälkeen hitaasti
kuski oli taas vähän mutkalla ja kaikkia hartioita piti ajatella alas (enemmän vasenta)

Parannusta:
nosti laukat nätisti
kivan väljä maneesi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora