keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Paremmalla teholla eilisiä tehtäviä

Keskiviikon Riitan tunnilla oli nyt eri porukka kuin viime aikoina. Kuitenkin tuttuja tyyppejä nämäkin. 3 ratsukkoa ja minä jatkoin Sakulla. Kerrankin kuiva ratsu ennen tuntia. Tämä oli humman päivän ainoa tunti. Pakkasta oli n. -10°C ja osasin pukeutua riittävästi. Vähän yllätyin kun fleece + toppaliivi riittivät hyvin.

Tänään ei tehty edes ohjattuja käyntejä vaan mentiin alkuverkka melko itsenäisesti. Ohje oli aloittaa alitempoisessa ravissa. Heti alkuun varoitettiin että luvassa on samat tehtävät kuin eilenkin. Osasin sitten sitä ajatellen vaatia hummaa kuulolle. Ei saanut juosta alta eikä kaatua mihinkään. Tein alkuverkkaa lopulta enemmän omaan tapaani taivutellen. Alkuun taas väistöt. Sitten ope vinkkasi kokeilemaan saanko etuosaa käännettyä. Tänään hyvin poikkeuksellisesti otettiin alkuverkassa laukkaakin. Pieni herättely molempiin suuntiin. Ison oven kulman kanssa oli ongelmia jo tässä.

Sitten tultiin tehtävälle. Oikea kierros ravissa. Ensin vain kulmat. Sitten voltit mukaan. Tasaisemmin kuin eilen, nyt tuli noin 17 askelta. Lopulta tajusin että eri päätyjen erot tulevat siitä että tötteröpäädyssä menin reitin sisäreunasta. Vasempaan kierrokseen taisi tulla 15 - 16 askelta. Sangen tasaista. Tötteröpäädyssä päästiin joka kerta kulmiin ja voltilla rupesi rentoutumaan.

Saattoi kyllä olla jo vasemmassa kierroksessa ravissa kun Saku yritti venkuloida pois uralta. Ensimmäinen asia on että mennään minne kuski tahtoo. Sen jälkeen tulee rentous ja sitten asetus ja taivutus. Kuulin kyllä ja tarttui muistiinkin vaikka samalla olikin aika paljon tekemistä.

Ensin otettiin oikean kierroksen laukka. Sangen priimaa ja noin 17 askelta volteille (10 metrin voltin piirin pituus on n. 31,5 m, 15 metrin voltilla 47 m). Tultiin vuorotellen aina kierros kerrallaan. Vasemmassakin päästiin joka kerta tehtäväpäädyssä kulmiin. Vaikein kulma oli tänään ison oven viereinen naulakkokulma. Vasemmassa laukassa liirasi joka kerta viime hetkellä sisään. Silti vasemmassa laukassa kaikki neljä volttia 15 askeleella. Jes!

Loppuravissa oli ihan ok. Ryhdikäs muttei kuunnellut istuntaa ihan niin hyvin kuin olisin halunnut. Yhä vaan oikea kierros oli helpompi.

Tänään oli paljon eilistä parempaa menoa ja nyt tuli niitä kaipaamiani kehujakin. Oltiin samaa mieltä siitä että nyt tiesin alusta asti mitä on luvassa ja tein jo alkuverkan tulevia tehtäviä silmällä pitäen. Sitä vähän naureskelin mielessäni että täällä vaatimustaso on aika erilainen kun nyt tehtiin vaikeita tehtäviä eli laukassa kulmiin ja voltteja. Vastalaukkoja odotellessa.

Ongelmia:
yhtä sormea paleli hetken alkuverkan jälkeen
yhä oli vähän hankaluuksia kulmien kanssa
naulakkokulma vasemmassa laukassa oli joka kerta huono

Parannusta:
ei ollut pahasti vasemmassa ohjassa kiinni
askelmäärät täsmäsivät paljon eilistä paremmin
vasemman laukan volteilla tuli joka kerta 15 askelta
ravivolteilla rupesi rentoutumaan ja taipumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora