tiistai 15. tammikuuta 2019

Askelien laskemista ravivolteilla

Tiistaina jatkuivat treenit Heponiityssä. Viikonloppuna kävin siellä sekä lauantaina kuuntelemassa luentoa tavoitteellisesta harjoittelusta että sunnuntaina vakoilemassa estevalmennuksia. Nyt olin taas uudella sisulla liikenteessä.

Tänäänkin menin Sakulla. Ratsukoita oli samat 3 kuin viime tiistaina. Pakkasta noin -7°C. Kantapään kautta tuli taas muistutus että satulavyö kannattaa kiskoa kolmansiin reikiin ennen kuin yrittää selkään. Vähän vain kellahti kyljelle. Ennen laukkoja sitten vielä yksi reikä tiukemmalle.

Aloitettiin taas ympyrältä käynnissä mutta pian sen jälkeen sai sooloilla aika vapaasti. Kevyt ravi oli ohjeessa mutta kaikki ottivat myös käyntipätkiä väliin. Saku oli taas enemmän kiinni vasemmassa ohjassa. Yritin suoristaa ratsua. Aika monesti tuntui ettei kuunnellut pidätteitäni ja taisin jäädä himmailemaan vähän liikaa. Eniten tänään kuulemani ohje taisi olla että lisää ravia. Saku ei tasoittunut ihan pyöreäksi mutta oli suht rento. Päätin että lähden rentoudesta liikkeelle ja unohdan vaatimuksen nopeista jaloista. Käsiäni yritin skarpata pysymään lähekkäin. Jalkojen alhaalla pysyminen oli vaikeampaa. Lopulta oikein moukaroin vasenta pohjetta läpi. Auttoi. Sekä pienet temponmuutokset.

Tänään ruvettiin tekemään tehtäviä vähän eri vaatimustasolla. Poistuttiin keskiympyrältä ja ope teki ns. temppuradan toiseen päähän. Pitkän sivun sisäpuolelle puomi, jonka kohdalla tilanteen piti olla hallussa. Kulmiin tötteröt, joiden ulkopuolelta piti päästä. Lisäksi ulko- ja sisäpuolen tötteröillä merkattu 10 metrin volttikuvio.

Ensin tultiin pelkät kulmat. Saku tykkäsi liirailla vähän sisään. Katso itseäsi peilistä (minne olet menossa) ja jos humma oikoo niin pysy suorassa ja kerro sisäpohkeella että et ole tyytyväinen. Pitkällä sivulla sisäänkarkailuun ohje oli tehdä voltti eikä saa lopettaa kesken. Tämä meni sitten huomattavasti paremmin kuin viimeksi. Lopulta päästiin pelottavassa tötteröpäässä paremmin kulmiin kuin toisessa. Sisäkättä ei saanut laskea liian alas ja ratsu piti ohjata kulmaan pohkeilla eikä ohjilla.

Sitten lisättiin tötteröiden väliin ravivoltti. Piti laskea toisen etujalan askeleet voltilla. Toiseen, tötsättömään päähän tehtiin myös voltti. Sinne piti saada sama askelmäärä. Tötsättömällä puolella vaati kolme yritystä että osasin laskea ja kääntää samaan aikaan. Alkupuoliskot valuivat ensin liian suuriksi. Jälkimmäisessä suunnassa oli alkuun huojuntaa 12 ja 18 askeleen välillä tötteröpuolella mutta lopulta vakiintui aika hyvin 15 - 16 askeleeseen. Tahdikasta.

Tänään pidettiin tavallisuudesta poiketen useammat välikäynnit.

Ensin otettiin vasen laukka. Sama juttu että ensin vain kulmat, sitten voltti mukaan. Nyt ei laskettu askeleita. Ensimmäinen kulma oli muka paha ja Saku liirasi kahdesti vai kolmesti merkin sisäpuolelta. Kun peli oli jo menetetty piti jatkaa. Mutta lopulta kun yritin vain kertoa vasemmalla pohkeella että uralla tulee pysyä ja tuijotin tiiviisti peiliin niin ruvettiin pääsemään kulmaan asti. Lopulta volttikin. Toisessa päässä oli sitten vähän samanlaisia ongelmia. Pitkältä sivulta kun liirasi sisään ja ohje oli jatkaa ja tehdä voltti niin sain pienen protestipukin. "Älä luovuta" kuului myös usein. En tunnusta luovuttavani.

Oikea laukka oli superisti helpompi. Saku laukkasi paremmassa nipussa. Ei ihan suorana mutta melko pian siihen ei enää ehtinyt kiinnittää huomiota. Tötteröpääty meni sujuvasti ja tämä osuus vedettiin porukan tyylikkäimmin. Nyt sain vihdoin niitä kaipaamiani kehuja.

Meidät päästettiin ekoina loppuraviin. Nyt humma oli paljon paremmalla keskittymisellä liikkeellä. Yhä oikea kierros oli helpompi.

Ongelmia:
satulavyö oli turhan löysä kun yritin ensimmäistä kertaa selkään
kartteli kulmia ravissa
meni useampi kierros että osasin laskea raviaskelia ja kääntää volttia samaan aikaan
pari kertaa juoksi kulmatötterön väärältä puolelta
vasen laukka ei ollut kovin ihana
yksi pieni protestipukki kun joutui karttelusta huolimatta töihin
himmailin ravia liikaa
kuskin jalat nousivat yhä

Parannusta:
raviaskelten määrä volteilla rupesi osumaan samaksi
oikea laukka oli oikein näppärä
sain vaihtelevasti sullottua Sakua kulmiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora