keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Assille jumppaa väistöillä, avoilla ja suluilla

Keskiviikkona oli kouluratsastuspäivä Assilla. Edellisestä kerrasta oli reilu viikko mutta tuntui menneen ainakin 3 viikkoa. Lämmintä oli +15 paikkeilla. Hoitaessa Assi oli kiltisti. Yhä harjoiteltiin kauempana ovesta seisomista ja seinien järsimättömyyttä. Viimeksi sattumoisin testaamani kavioiden putsaus yhdeltä puolelta sujui yhä mallikkaasti.

Tällä kertaa saatiin aikatauluhässäköiden takia seuraa koulutunnille ja tästä tuli kaksari. Aiheina väistöt, avot ja sulut. Hieronnassa Assista oli paljastunut jumeja oikealta puolelta.

Alkukäyntien jälkeen komensin Assia ravissa eteen. Ope toppuutteli ettei ihan heti ruveta raippaamaan. Myöhemmin pyysin sitten liian hissukseen. Enemmän vaivasi se, etten meinannut saada reaktioita. Assi heräili pikkuhiljaa liikkeelle ja pikkuhiljaa myös vaadittiin enemmän liikettä. Ope oli tässä hyvänä apuna maasta. Laukat otettiin melko pian ja niissä eteni jo hyvin. Tosin kierrosten väliin tuli pidempi käyntitauko toisen hepan vähän juntturoidessa. Loivia kiemuroita laukassa, taivuta kaaren suuntaan. Tuli ihan hyväksi. Välillä meinasin unohtaa taivutuksen.

Tultiin muistaakseni ensin käynnissä siksakväistöjä uralta sisään ja takaisin. Etuosan piti ajatella johtavan. Ajattelin ensin 30 cm edelle. Oikea vastaus oli 1 mm. Näin eivät lavat karkailleet. Kuskin mutkautumista yritettiin saada vähemmäksi. Assi väisti ihan ok mutta vauhtia ei ollut todellakaan liikaa. Toisella sivulla treenailin itse ja ope katsoi suorituksemme vuorotellen toisen hepan kanssa vain toiselta sivulta. Onneksi oli peilit.

Sitten taidettiin tulla avo- ja sulkuharjoitus. Puoleen väliin avoa, siitä lennossa vaihto sulkuasentoon ja sivu loppuun sulussa. Ensin vasen kierros, joka oli meille helpompi. Yhä käynnissä. Edelleenkään Assi ei mennyt kovin reippaasti eteen. Sulussa kuski meinasi olla taas aika mutkalla.

Oikeaan kierrokseen avo oli paljon vaikeampi. Assi seilasi kahden ja neljän uran välillä eikä tasoittunut millään kolmelle. Toisella sivulla ravailin välillä voltteja ja Assi rupesi siinä olemaan aika hyvä. Taipuisa, tasainen ja etenevä. Avoja ei saatu tulla ravissa vaikka itsekseni tein toisella sivulla vähän raviavoakin. Aika monta sakkokierrosta tuli. Vasta kun otin treenikierroksen käynnissä niin saatiin madeltua avo suht tasaisesti. Sulussa kuski oli suorempi.

Lopuksi tultiin kevyessä ravissa väistöjä uran sisältä uralle. Vähän vaihdellen lapailusta hyvään. Muuten rupesi tasoittumaan kivaksi. Ei edelleenkään lennokas mutta pyöreähkö ja aktiivinen. Loppuun vielä pitkähköt käynnit selästä. Kannatti, sillä jotenkin kummasti keksin miten saan oikean jalkani rennosti alas. Peilistä katsottuna kantapää oli oikeasti alhaalla. Se ei ole lopullinen tavoitetila mutta yleensä en saa sitä edes painamalla kunnolla alas.

Ongelmia:
Assi heräsi vähän hitaasti
kuski unohti välillä taivuttaa
oikean kierroksen käyntiavo oli seilaamista
kuski oli moneen suuntaan mutkalla

Parannusta:
Assin aktiivisuus parani
avoista, suluista ja väistöistä tuli tunnistettavia
loppukäynneissä sain ahaa-elämyksen rennosta oikeasta jalasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora