maanantai 17. syyskuuta 2018

Kevyttä aukijumppaa

Maanantaina oli hyppelypäivä Assin kanssa. Viimeviikkoisen osteopatian takia tehtiin yhä vähän kevennetty treeni. Avaavaa puomi-kavalettijumppaa oli omistajan toive ja tätä lähdettiin tekemään.

Alkuverkassa Assi eteni ok. Itse aloitin vähän humputellen. Välikäyntien jälkeen alkoi opetus ja vasta siinä sain skarpattua. Kerrankin tehtiin hommat huolellisesti. Ravattiin ensin vain ympyrää molempiin suuntiin. Vasemmassa kierroksessa Assi oli tyhjä oikealle ohjalle. Ohje oli pitää suorana ja asettaa pikemminkin ulos. Sisälle ei saanut asettaa ennen kuin oli saanut suoruuden haltuun. Oikea kierros oli helpompi kun tukeutui paremmin vasempaan ohjaan. Molempiin suuntiin kuskilla oli kyllä hankaluuksia hahmottaa missä lavat ja takaset menivät.

Sitten tultiin kahden puomin yli ympyrällä. Piti ajatella kääntämistä sisäreunaan muttei liian konkreettisesti. Välillä en vaan tajunnut. Sisäohjasta ei saanut vetää. Aktiiviset takajalat. Tasaisuus parani. Laukassa tultiin miniristikkoa, korkeutta ehkä 20 cm. Assi kuitenkin loikkasi siitä yli eikä vain astunut. Välillä en ollut open kanssa ihan samaa mieltä siitä, oliko paikka lähellä vai kaukana. Jokusen kerran laukka vaihtui vääräksi jos lähti kovin kaukaa. Kevyt keula. Kevyt sisäohja. Ei liian vauhdilla. Enkä ehtinyt ja muistanut kysyä läheskään kaikkea, joka mietitytti.

Nämä tehtiin niin huolella että aika rupesi olemaan tässä vaiheessa täynnä. Lopuksi tultiin vielä molempien päätyjen ympyräpuomeja. Kuviona iso kahdeksikko. Oven päässä ravia viiden aavistuksen korotetun puomin yli, keskimmäisen ristikon yli suunnanvaihto ja toisessa päädyssä puomi, kavaletti ja puomi. Vasen laukka löytyi ihan hyvin. Oikea vasta kun sain täsmäohjeet huolelliseen suoristukseen, lavan hallintaan ja ulkopohkeeseen. Ravipuomeilla meinasi olla kiire. Enkä pysynyt yhtään mukana: eteen, hidasta, aktiivisemmin, hidasta. Kääk! Mutta molemmat vaihdot löytyivät ja humma oli suht tasainen ja aktiivinen. Oikein kivasti!

Loppuravissa taas ensin ylimääräinen juoksu pois ja sitten lapojen hallintaa. Tasoittui yllättävän tasaiseksi edestä. Jes!

Estekorkeus oli tänään hyvin hillitty, max 40 cm. Silti tykkäsin tämän tunnin piipertämisestä ja viilaamisesta hyvin paljon. Assikin rupesi toimimaan hienosti. Kuten sanottua niin ei se korkeus ole tärkeää kunhan kuskille antaa tarpeeksi mietittävää.

Ongelmia:
kevyessä ravissa oli välillä liikaa vauhtia
ohjeita tuli niin paljon ettei kuski ehtinyt prosessoida
en huomannut lapojen ja takaosan karkailua

Parannusta:
ei tarvinnut käyttää raippaa kertaakaan
nosti laukat ilman suurempia juntturointeja
vaihtoi molemmat laukat hypyissä
kivan aktiivinen
loppuraveissa tasoittui edestä
tykkäsin tunnista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora