torstai 27. syyskuuta 2018

Vasen kierros parempi kuin koskaan ennen

Torstaina taas kouluratsastuksen pariin Assilla. Tänään hummaa ei napannut olla omassa karsinassaan vaan luikahti kavioiden putsauksen aikana seurustelemaan vastapäisten naapureiden kanssa. Hoidin sitten loppuun kiinni. Ja lähtiessä meinasi taas kiirehtiä paikalta ennen kun sain kaviot otettua.

Maneesissa oli vaihtelevasti ruuhkaa. Alussa ja lopussa taisi olla 4 hevosta, välillä saatiin olla hetki keskenämme. Pihalla oli n. +8°C, lähtiessä vähän vähemmän. Maneesissa poolo ja fleece oli ihan hyvä määrä vaatetta.

Olin alusta asti itse aika rento, samoin Assi. Kun vielä ope aloitti painottamalla rentoutta niin tästä tuli aika hyvä. Ensin vähän pidemmällä ohjalla käynnissä ympyröitä ja voltteja. Taivuta enemmän. Sitten sama ravissa. Ja vähän lisää ravia.

Pikkuhiljaa lyhennettiin ohjia ja ruvettiin tekemään avoja pitkille sivuille. Yhä pidätin vähän turhan hellästi ulkoa enkä meinannut saada etusia pois uralta. Lisää eteen. Pikkuhiljaa tuli parempia pätkiä, yleensä vasta ihan sivun lopussa.

Välikäyntien jälkeen oltiin lähes koko tunti pääty-ympyrällä. Nyt ravin altajuoksemista ei saanut lähteä pidättämään ohjilla vaan lähteä kanavoimaan tohinaa eri lailla. Kevyestä ravista harjoitusraviin ja tehtiin siirtymiä. Ravista ensin pieni kokoaminen oven kohdalla. Taidettiin välillä käydä käynnissä asti. Myöhemmin nostettiin laukkaa. Laukasta raviin, kokoaminen ja uusi laukka. Vasemmassa kierroksessa toimi aika kivasti. Ravi rentoutui hyväksi ja siirtymät paranivat. Assi heräsi liikkeelle ja tarjosi välillä itsekin laukkaa. Oppi tehtävän nopeasti. Päivän ensimmäinen nosto oli huono mutta sen jälkeen toimi.

Oikea kierros oli hankalampi. Etuosaa piti kääntää huolellisemmin sisään. Laukoissa oli enemmän ongelmia. Ei halunnut nostaa suorana. Parani kuitenkin toistoilla. Pari kertaa pudotteli pois enkä meinannut saada uutta laukkaa. Nosti sitten vasta oven kohdalta.

Loppuverkassa annettiin taas pidempää ohjaa ja venytti eteen alas. Tosin ei pysynyt ihan tuntumalla. Mutta kiihtymättä ja rentona. Kun rupesi kiihtymään niin lopetettiin ennen kuin menee pahaksi.

Ope kehui että vasen kierros oli parempi kuin koskaan ennen eikä oikeakaan ollut kovin paha. Itse tykkäsin kovasti että lähdettiin paneutumaan ongelmaan tarpeeksi yksinkertaisesti. Sekä minä että Assi pysyimme rentoina ja hyvällä tuulella läpi tunnin. Vaahtosi vähän suustakin.

Ongelmia:
muutamat laukannostot
pudotti laukan jokusen kerran pois
oikea kierros oli vaikeampi

Parannusta:
ratsu oli rento läpi tunnin
siirtymät paranivat
oli kivaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora