sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Tasaisemmin Myyllä esteitä

Sunnuntai aloitettiin esteillä. Toinen porukka ei halunnut hypätä eli kaikki 7 hyppyintoista laitettiin samalle tunnille. Rinja kaapattiin alta, joten seuraavaksi mieluiten jatkoin sitten hyppyjä Myyllä. Eiliseen verrattuna nyt muistin jo panssaria laittaessa että rintaremmi tulee väliin. Yhä ne pintelit.





Yöllä oli satanut, joten kenttä oli märkä. Hieman yllättäen Myy oli sangen tasainen ja rauhallinen. Ravissa ei kulkenut jännittyneenä kaula suorana kipittäen vaan ihan orastavan kivasti. Laukassakin malttoi. Eikä kiihtynyt verkkahypyissäkään. Loikittiin muutamat yksittäiset, sitten parin esteen tehtävät ja kahden ristikon jumppasarja. Jossain vaiheessa tajusin että laukan pitää sujua vähän paremmin eteen. Sen jälkeen tultiin ensimmäistä kertaa jumpalle ja Myy esitti kiemuroinnit lähestymisessä. Sain kuitenkin korjattua esteestä yli. Eilen löytyneet myötälaukat olivat tänään hukassa. Mutta toisaalta humma ei kiihdytellyt esteiden jälkeenkään pahasti.





Lopputunnista hypeltiin muutamat radat. Ensin vähän pienempinä ja lopulta ihan hyppykorkeudessa. Jotain 85 cm pintaan tarkemmin mittailematta. Kaarevaa ja suoraa linjaa, loivempaa ja tiukempaa, lenkkiä päädyssä. Kaksi ensimmäistä kierrosta tulin yhä vähän rauhassa ja väleihin taisi tulla askel enemmän kuin isoilla hevosilla, ponilaukoilla siis. Mutta kivan tasaisesti ja pahemmin kiihtymättä. Eikä vääriä laukkojakaan ollut monta.



Viimeiselle kierrokselle tajusin vähän lisätä vauhtia. Yhä kivan sujuvasti. Kaarteessa vähän kiihtyi ja yksi lähestyminen meni pöpöksi enkä osannut sanoa mennäänkö vai ei. Myy totteli tasan tarkkaan ja lopulta hypättiin läpi. Onneksi tästä ei aiheutunut lisäongelmia ja 5 laukan päässä ollut toinen este meni hyvin. Saatiin linja vielä sakkona ja nyt meni sujuvasti. Yhtä mokaa lukuunottamatta paikka oli aina siellä mistä pyysin. Välillä lähempänä, välillä lähti kauempaa. Ja oikeastaan siis myös mokassa totteli pyyntöni paikasta.



Eilen haaveilin tasaisemmasta menosta ja se onnistuttiin tänään tekemään. Vielähän tässä olisi paljonkin parannettavaa mutta riemuitsin suuresti että meni eilistä tasaisemmin. Tykkäsin tunnista kovasti. Sopivan tarkkaa menoa ja täsmällisiä ohjeita. Jatkakaa esteen jälkeen huolellisesti suoraan. Eikä mitään miniesteitä läpi tunnin. Ehdittiin myös hypätä kivan paljon vaikka meitä oli 7.



Loppuraveissa Myy oli yllättävän pyöreä. Oikea kierros oli hyvä. Vasen vähän kankeampi. Mutta näin rentoa ravia en ole koskaan ennen Myystä saanut.

Muiden hypätessä jo aika kivan rento ratsu.

Ongelmia:
kenttä oli märkä ja rapainen
vääriä laukkoja
yksi läpihyppy kun jäin arpomaan paikkaa

Parannusta:
oli yllättävän taipuisa
ei kiihdytellyt kovin pahasti
ihan hyviä tasaisia pätkiä
oli kivaa!

Naapurimökin väki kuvasi ja videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora