tiistai 4. syyskuuta 2018

Kokeilemalla tulee kokemuksia

Tiistaina oli viimeisen Holopaisen koulutunnin aika tältä erää. Sain jatkaa Sakulla ja nyt humma oli tallissa ennen tuntia. Hoitaessa oli tulossa taskuun. Taisi odottaa omenoita. Lämmintä oli n. +15°C ja mentiin kentälle. 6 ratsukkoa (vaikka ilmottautuessa luki max 5). Lopputunnista tuli pimeä.

Alkuun Saku ei ollut kovin letkeä käynnissä. Yritin kyllä toimia ja taivutella. Ope puhui samoja juttuja kuin aiemmin että pitää rohkeasti kokeilla uusia asioita. Vain kokeilemalla tulee kokemuksia ja ilman niitä ei tule kokeneeksi ratsastajaksi. Ja ope on paikalla kertomassa suuntaa ja suitsimassa kuskeja pois väkivallasta. Tosin ratsastuskoululaisia pitää enemmän herätellä toimimaan. Tehtiin käynnissä avoja. Kun Saku rupesi tuijottelemaan pihalla kärrytellyttä ponia oli pakko aktiivisesti hakea humman keskittymistä minuun. Kulmia yritti vähän oikoa mutta pahoja tuijottelukulmia ei tänään ollut.

Meni aika pitkään ennen kuin ruvettiin ravaamaan. Oikea kierros oli helpompi kaikissa askellajeissa. Yritin olla vetämättä vasemmalta mutta siinä oli tekemistä. Vähän pääty-ympyröitiin, tehtiin avoja, myöhemmin voltteja kulmiin ja parit väistöt keskilinjalta uralle.

Huhkin tänään itse tavallista enemmän. Saku heräsi liikkumaan reippaasti eteen. Kun sain altajuoksun haltuun ja pieniä temponmuutoksia niin homma lähti paranemaan. Avoissa omaa lantiota ja hartioita ratsun lapojen suuntaisesti. Volteilla yritti liirailla. Avot paranivat aika kivoiksi. Opekin kehui.

Laukat otettiin tehtävän joukkoon ja raviavon keskelle tehtiin laukassa keskiympyrä. Yllättävän paljon väki alkuun yritti laukkailla vähän missä sattuu. Ulkopohkeella laukka kuntoon. Puolipidätteitä. Vasen laukka ei ollut tänään kovin hyvä. Oikea oli paljon parempi. Ensin yritin pitää vähän liikaa ohjalla enkä tajunnut tätä itse.

Loppuun vielä takareita eli tokkeja. Ensin ympyrällä taivutettiin ja siirrettiin häntää sisälle. Tämä oli kuulemma vain apuvaihe eikä harjoittelussa haittaa. Radalla se on virhe. Aloitettiin vain parista askeleesta. Saku yritti heittää perää ensin sivulle. Auttoi ajatus hännästä sisään. Nyt skarppasin oman painonikin kanssa enkä kallistellut ulkopuolelle. Lopuksi tehtiin yksi käännös. Vähän paloissa mutta ope oli tyytyväinen. Ei astellut väärään suuntaan.

Siihen lopetettiin ja annettiin pitkät ohjat. Kiva oli sen jälkeen päästä seuraamaan vielä muiden suoritukset.

Ongelmia:
meinasi makoilla vasemmalla ohjalla
volteilla liiraili
vähän kanttaili kulmia
vasen laukka ei ollut kovin hyvä

Parannusta:
tallin omput ovat todella hyviä!
meno parani läpi tunnin
oikea kierros oli helpompi
tok oli jo enemmän oikeaan suuntaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora