maanantai 24. syyskuuta 2018

Enemmän myötälaukkoja

Maanantaina hypeltiin taas Assin kanssa. Nyt humma malttoi entistä paremmin seistä pyynnöstä karsinassa aloillaan ilman että härppi ovelle. Tosin joku sitä kiukutti harjatessa.

Laitoin tänään taas ponikannukset ja rupean näkemään kannusten pituudella ja humman reippaudella syy-yhteyttä. Alkuverkassa annoin olla ensin pidemmällä ohjalla ja lyhensin ohjaa pikkuhiljaa. Nostin kaikki laukat ravista mutta päivän ensimmäinen ei noussut. Nyt en komentanut enkä käyttänyt raippaa vaan ns. annoin tamman jumitella. Hetken hiturointi ja vänkyröinti käynnissä, sitten päästiin takaisin raviin nätisti pyytämällä. Ja siitä nousi laukka ihan hyvin.

Pyörittelin ihan pitkät pätkät laukkaa molempiin suuntiin. Myötäisenä ja vastaisena. Tänään ei kiihdytellyt yhtään itse. Onneksi ei ollut ihan sammumassakaan.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin kahta ravipuomia ympyrällä. Käännä ulkoavuilla, kevyt sisäohja, tasainen tahti. Tämä toimi aika kivasti molempiin suuntiin. Lopuksi rupesin oikeasti saamaan ajatusta tasaisesta kaaresta ja kääntämisestä myös puomeilla.

Laukassa ohje oli olla tekemättä ympyrään pullistumia. Helpommin sanottu. Taisi mennä kuitenkin ihan ok. Ristikolle vauhti meinasi hyytyä eikä reagoinut jalasta eteen. Vasen kierros oli sujuvampi ja oikeaan otettiin vielä sakkohyppy, siinä sitten liikkui. Kerran taisi lähteä kauempaa ja oli lähdössä hypyn jälkeen väärään suuntaan. Osasin olla vetämättä suusta. Korkeintaan yksi väärä laukka.

Sitten ruvettiin tulemaan kolmen esteen jumppalinjaa. 2 tai 3 laukan välit, laukasta riippuen. Olin erittäin mielissäni että aloitettiin kolmella. Suoruus ei aina ihan pysynyt ja tasaisuuskin vaihteli. Joka kerta kuitenkin vaadittu askelmäärä. Molempiin suuntiin. Ja myötälaukat säilyivät!

Välissä tultiin toisen sivun kaareva linja ensin pikkuesteillä. 5 askelta ja kaikki vaihdot, molempiin suuntiin! Vautsi! Tosin oikeassa kierroksessa keskimmäinen vasen laukka tuntui takapuoleeni väärältä. Taidettiin tulla tässä välissä kaaria vielä vähän isommilla esteillä. Ehkä.

Esteet vähän nousivat ja hypättiin vielä koko kierros molempiin suuntiin. Linja 3+3 laukalla, päätyyn ympyrä pystyksi muuttuneen esteen yli, kaareva linja ja lopuksi suora 2+2 askeleella. Ensin vasen kierros eli ympyrä tuli kaarevan jälkeen. Muuten molemmat suunnat olivat ihan ok mutta kaareva linja ja ympyrä tuottivat hankaluuksia. Vauhti hyytyi ja Assi hyppäsi vinoon. Ei lähtenyt jalasta eteen. Onneksi silti kömpi esteistä yli. Molempiin suuntiin saatiin kaarevalle sakkokierroksia. Vähän parani. Nyt tuli myös niitä vääriä laukkoja. Mutta linjalle venyminen kahteen askeleeseen yllätti kun hetkeä aiemmin molempiin suuntiin oli vauhti hukassa. Odotin humman kiihtyvän tehtävän loppua kohti. Olin väärässä.

Tällä tunnilla paljastui hyvin sekä ympyrältä pullahtelu sekä vinoon hyppääminen, varsinkin esteiden noustessa. Eivät ne jättimäisiä olleet mutta 80 cm paikkeilla. Huomasi että kuskin mukanaolo meni heti vähän hankalammaksi.

Loppuverkan ohje oli ettei saa antaa yhtään juosta alta. Vahdi lavat, pidä suorana, taivuta, älä unohda takaosaa matkasta ja älä jää kiinni. Lohdutti että opekin sanoi että siinä on aika lailla hommaa ja tasapainoilua. Mutta Assi kulki sangen kivasti ja sain juoksemisen todella nopeasti kuriin. Nyt humma oli vaahdonnut hyvällä tavalla suusta.

Tallissa olin mielestäni ripeä ja jälkitoimiin meni 25 minuuttia.

Ongelmia:
isommilla esteillä korostui ettei hypännyt ihan suoraan
vauhti oli hetkittäin hukassa
ympyrällä tuli pullahtelua

Parannusta:
ei kieltoja
säätyi kaikesta huolimatta
sangen hyvin myötälaukat
ei katsonut esteiden täytelaatikoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora