lauantai 15. syyskuuta 2018

Huono ja hyvä huippuprosenteilla

Lauantaina oma aikatauluni oli taas tiivis. Yöjunalta suoraan tallille noin yhdeksäksi. Kisavaatteiden vaihto matkalla (en ajanut itse). Hemppa jäi letittämättä. Hummat tällä kertaa siniseen autoon (B-kortilla ajettava hevosauto) ja minä kuskiksi (ensimmäinen kerta tällaisen ratissa). Suuntana LidRidin 1-tason koulukisat. Vesisateiden takia homma meni uusiksi ja pitkän radan B:3 vaihdettiin K.N.:ään ja kisat sisälle. Ensimmäisenä luokkana meillä EB.

Aikataulu oli lopulta oikein passeli. Maksu, kuskien ja hevosten kamppeiden vaihto ja verkkaan kentälle. Meitä ei heti päästetty, 8 ratsukkoa sai olla kerralla. Ehdittiin käydä pyörimässä muutama minuutti käsihevosalueella. Sieltä meidät käytiin hakemassa että nyt saa tulla. Hyvä palvelu!

Yritin ratsastaa leppoisasti ja tehokkaasti muistellen edellisen sunnuntain fiilistä. Taivuttelua käynnissä. Jälkikäteen mietittynä olisin voinut taivuttaa vielä rohkeammin. Ravissa eteni ihan hyvin. Eikä ollut kiirettä niin ehdin pyöritellä kaikessa rauhassa ympyröitä, voltteja, lävistäjiä ja loivia kiemuroita. Laukassa ympyröitä ja vastalaukkaa. Molemmat vastalaukat tosin rikkoi suunnan vaihdossa muun liikenteen takia mutta nosti vastalaukat pyynnöstä takaisin. Tasapaino ja laukan rullaus paranivat. Vähän lisää vauhtia ja aktiivisuutta. Rupesi kulkemaan oikein kivasti.

Paria ratsukkoa ennen omaa vuoroa annoin vihdoin kävellä hetken pitkällä ohjalla. Virhe. Vaikka aikaa oli vielä hetki työstää niin en saanut Hemppaa enää takaisin avuille. Lopulta piti tyytyä kohtaloon, pudottaa raippa pois ja mennä maneesin päätyyn valmistautumaan. Taivuttelin käynnissä ja otin lopulta vähän raviakin vaikka oli aika ahdasta.

Radalle Hemppa ei herännyt. Jalasta ei reagoinut eteen ja kun yritin pitää edestä tuntumalla niin nyki. Jos jotain positiivista pitää hakea niin oli kuitenkin aika rento. Suoritettiin tehtävät ja askellaji oli oikea. Ratsastettavuus huono. Ei kuitenkaan rikkoja.

Anne kuvasi suorituksemme:


Jäätiin vielä viimeisen suorittavan ratsukon seuraksi maneesiin. Pihalla rupesi satamaan, joten luokan loputtuakaan ei ollut kiire pihalle. Kiire väheni entisestään kun kuulutettiin että sijoituimme kolmansiksi prosenteilla 68,085. Aikamoista!

Palkintojenjaossa Hemppa oli ihan fiksusti. Tuomari kehui täsmällisestä suorituksesta. Oikeiden teiden seuraamisesta saatiin huikea 8! Kunniakierrokselle lähtiessä pelkäsin pukkeja ja siksi pyysin hyvin hitaasti eteen. Laukka oli kummallista ylös jumittelua eikä oikein edennyt. Ei pukkeja.

Paperin numerot olivat kuuttapuolta ja seiskaa. "Kaunista ja täsmällistä ratsastusta! Toivoisin vielä lisää energiaa ja pontevuutta liikkumiseen -> kohti tasaisempaa rehellisempää tuntumaa."

Seuraavassa luokassa lähtövuoromme oli neljäntenä eli takaisin pihalle. En jaksanut laittaa sadekamppeita. Ratsastaessa tuli kuitenkin kuuma. Tällä kelillä kisatakki oli ihan sopiva vaate.

Jälkimmäinenkin verkka oli ihan tehokas. Nyt en sitten käyttänyt pitkällä ohjalla ennen omaa vuoroa. Se pitäisi muistaa jatkossakin. Irtosi ihan letkeää keskiraviakin ja loivilla kiemuroilla pysyi tasaisena. Tosin oikealle kääntäessä perä herkästi liirasi ulos, volteilla myös. Verkka-aika oli sangen sopiva. Ehdin tehdä kaiken tarvittavan eikä venynyt kovin pitkäksi.

Maneesissa pysyttiin nyt odotellessa käynnissä. Kun päästiin radalle niin meinasin posotella ravissa. Hemppa kuitenkin nukahti taas. Hetken mietin että mitä ihmettä teen. Sitten tajusin että vielä ei ole vihelletty, joten herättely käyntiin. Reipasta kevyttä ravia rataa ympäri. Sitten laukkaa, kevyessä istunnassa rupesi etenemään. Pari kierrosta ehdittiin mennä. Sitten tuli vihellys ja Hemppa eteni paremmin.

Ei se vieläkään ihan tasainen ollut mutta välissä oli hyviä pätkiä. Ei rikkoja eikä ihan pahinta vastustelua. Ihan hyvä. Tämäkin arvosteltiin kiltisti ja saatiin 1-tason kisoista ennätysprosenttimme: 64,800. Tällä olimme kolmansia eli ensimmäisiä ei-sijoittuneita. Olin oikein mielissäni. Huomattavasti tyytyväisempi tähän kuin edelliseen rataan.

Anne tallensi tämänkin radan.



Huonoin numero oli laukoista 2 x 5,5. Seiskoja oli 9 kpl. "Siistiä ja huolellista ratsastusta! Ravissa jo melko tasaista pätkää, mutta ajoittain melko voimakasta tuntuman vastustelua."

Sitten takaisin tallille. Kuski oli sadekamppeidensa alta märkä. Hepalle oli onneksi sekä sadeloimi että fleece mukana. Molemmat tulivat käyttöön. Eikä kisapäivässä onneksi mennyt iltaan asti vaan puoli neljän aikoihin pääsin jo lähtemään kotia kohti tallilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora