sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Taas huonompi ja parempi rata

Sunnuntaina oli 1-tason estekisojen vuoro LidRidillä. Ratsuksi Hemppa ja luokiksi 80 ja 90 cm. Molemmissa arvosteluna 367.4. Tänään oli taas hyvän palvelun päivä kun hevonen tuotiin ja vietiin tallin puolesta eikä itse tarvinnut käydä ollenkaan tallilla. Aikataulu sanoi että rataan tutustuminen on n. kello 13. Yritin mennä ajoissa paikalle mutta eihän se onnistunut. Vasta mennessä tajusin mitä kaikkea olisi kannattanut olla tehtynä jo ennen radan kävelyä.

Kävin maksamassa lähtöni ja katselin muutaman suorituksen 70-luokan lopusta. Rata oli kutoseen asti sama kuin seuraavassa luokassa. Sitten pikaisesti omien kamppeiden vaihto ja Hempan harjaus. Välissä oli kuulemma lanaus. Olivat silti sukkelia enkä ehtinyt laittaa suojiakaan ennen rataan tutustumista. Onneksi Hemppa oli autossa fiksusti niin harjaus onnistui. Pölyinenhän se oli.

Radan kävely oli aikamoinen pikajuoksu omalta osaltani. En laskenut mitään välejä enkä miettinyt oikoreittejä. Katsoin vain esteiden järjestyksen. Onneksi ihan loogista. Aika paljon oli täytteitä puomien lisäksi muttei esim. vesimattoa.

Ratapiirros.


Sitten hätäisesti Hempalle varusteet niskaan. Huopa piti viritellä mutta kuolaimet ja numerolapun laitoin jo eilen. Oma lähtövuoro oli vasta 19., joten enhän päässyt edes verkkaan pitkään aikaan. Eli ehdin kävellä hyvin alle. Takki olisi voinut olla siinä kiva lisä. Paistoi aurinko mutta oli aikamoinen viima. Hetken taisi tihuttaa jotain.

Verkassa kentällä sai olla taas 8 ratsukkoa. Alkuun Hemppa tuntui vähän köpöltä ja vain hölköttelin kenttää ympäri. Mentiin pelkkää vasenta kierrosta. Oikean laukan otin lopulta vastalaukkana. Onneksi Pia oli paikalla ja herätteli kuskia säätelemään ratsua. Verkkahyppyjä tuli enemmän kuin tavallisesti. Tänään en niinkään ollut kiinnostunut hypättävien esteiden korkeudesta sillä kyllähän me nyt kasikymppisistä yli päästään. Ristikko kolmesti, pysty 3 - 4 kertaa ja okseri 2 - 3. Useamman kerran tultiin väärässä eli oikeassa laukassa alas. Ohje oli että käännä ulkoavuilla ja ei kannata ratsastaa aidan viertä kun valuu sinne. Aktiivisemmat takajalat. Laukkaakin tuli aika paljon normiverkkaa enemmän mutta vertyi ja parani pikkuhiljaa. Jossain välissä meni ravissa vinoksi ja rupesi painamaan vasemmalle ohjalle. Sain kuitenkin korjattua tilanteen.

Maneesiin pääsi edeltävän suorituksen ajaksi. Hyvä juttu. Kävin näyttämässä erikoisempia esteitä Hempalle mutta humma oli sen verran omissa mietteissään ettei ihan keskittynyt. Yleisön suosionosoituksia kavahti. Esitinkin toiveen että meidän suorituksemme ajan olisivat hiljaa paikoillaan ja taputukset olisivat hillittyjä. Nelosen sai hypätä ennen aloitusta. Jälkikäteen ajateltuna hätäilin liikaa enkä saanut laukkaa kunnolla käynnistettyä alle. Nelonen kuitenkin puhtaasti yli.

Jatkettiin samoilla tulilla suoritukseen. Hemppa ei edennyt kovin hyvin. Paikat tulivat lähelle tai kauas. Ykkösen ja vitosen jälkeen oli väärä laukka. Ekan korjasin, jälkimmäinen ei vaihtunut, joten annoin olla. Kolmoselle tultiin ihan hyvään paikkaan mutta jostain syystä Hemppa käytti vielä etujalan esteen edessä ja tästä johtuen hypättiin lähes läpi. Kieltoa taisi suunnitella, onneksi ei pysähtynyt. Yritin herätellä eteen ja loppuradasta meno onneksi vähän parani ja tasoittui. Säikkyjä tuli vain yksi pieni kulmassa ennen kakkosta. Muut esteet pysyivät ylhäällä. Tulokseksi 4 vp. Tämä oli taas siis se päivän ensimmäinen ja huono rata. Jälkikäteen voin lohduttautua että meidän huonomme ei ole enää katastrofaalinen.

Hanski ja Ella videoivat ratamme. Editointi oma taidonnäyte.


Tuloksissa sijalle 13/22. Aika paljon tuli hylsyjäkin. Olimme ihan yllättävän hitaita. Bonusta oli että olimme luokan tokavikat eli jäimme maneesiin vielä viimeisen ratsukon kaveriksi. Hyvää siedätystä Hempalle seuraavaa rataa varten.

Ysikympissä oli 9 kisaajaa ja meidän vuoromme oli viimeisenä. Enempiä ajattelematta menin verkkaan kävelemään ja hetken päästä hölkälle. Tajusin kuitenkin poistua paikalta kun vielä yksi ratsukko saapui. Käveltiin hetki aitojen ulkopuolella ja taivuttelin käynnissä. Verkassa taas samat proseduurit. Nyt vähän kevyemmin. Verkkahyppyjä pystylle ehkä 3, okserille ainakin 2. Lisää laukkaa ja rentoutta kaipasi Pia. Parin spurtin jälkeen heräsi. Vikalla okserihypyllä vähän kopsahti muttei pudonnut. Kun jäätiin verkkaan keskenämme niin vaihdoin suunnan vihdoin oikeaksi ja laukkasin siihenkin suuntaan.

Maneesissa kävin taas näyttämässä kaikki esteet ennen omaa suoritusta. Sekä käveltiin katsomon alta. Nurkan unohdin taas. Nyt ennen lämmittelyhyppyä tajusin herättää ratsun ja laukattiin ensin kierros ympäri, sitten vasta nelonen. Nyt meni paremmin. Siitä sitten jatkettiin radalle.

Ykkönen ok, taas väärässä laukassa alas. Nyt se jäi radan ainoaksi vääräksi. Kakkonen ok. Kolmoselle nyt vähän pidempi tie. Puhtaasti. Vähän taisin hoputella välissä eteen. Odotin esteen. Nelonen puhtaasti. Vitonen puhtaasti. Vähän lisää kaasua muttei miniteitä. Kutonen siististi, seiska kivan rennosti. Päädyn kaarre hyvin, kasi ok. Vähän kaasua. Ysi ok, taas ihan hyvä kaarre. Kymppi rennosti ja viimeisestä olin vähän huolissani mutta tasaisesti sekin. Siisti nolla, jes!

Hanski ja Ella videoivat tämänkin suorituksen. Editoin itse.


Perään kuulutettiin että tällä tuloksella neljänneksi. Tuuletin. Tarkennuksena kuulutettiin että kolme sijoittuu. Hah! Sama juttu siis kuin eilisen jälkimmäisen paremman ratamme kanssa eli ensimmäinen ei-sijoittunut. Olin ihan tyytyväinen vaikka oltaisiin me vieläkin tasaisempaankin pystytty.

Hölkkäsin kentällä vielä pari ympyrää ja ratsu oli taas hyvä. Aktiivinen ja rento. Sitten olikin jo aika hipsiä reippaasti muiden lähtevien matkaan. Hempallakin oli aika kiire. Autolla varusteiden purku, loimi niskaan ja Hemppa kyytiin. Kuskille vielä oma satulahuopa, numerolappu ja heinäverkko mukaan. Alle vartti kotiin. Luksusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora