sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Istuntavalkassa Robinilla

Sunnuntaina leirillä pääsi ulkopuolisen open istuntatunnille. Sen verran lipesi että otin sen ylimääräisenä tuntina, joten sunnuntaille tuli 3 h ratsastusta tunnin välein. Istuntatunnille haaveilin jostain melko tasaisesta ratsusta, ei mitään vatkainta. Keksin Robinin ja sen myös sain. Se oli tähän hyvä valinta. Ratsukoita tuli tunnille 4 ja mentiin maneesiin.

Ensin verkkailtiin keskiympyrällä. Ope halusi katsoa normimenoamme. Tässä Robin oli vielä vähän hidas. Sitten ruvettiin tekemään käynnistä pysähdyksiä. Istu ihan hiljaa, satulan syvimmässä kohdassa. Minä sain myöhemmin täsmäohjeen että kun käytän jalkoja niin pitää vahtia että oma kaula pysyy pitkänä ja hartiat rentoina. Ihan ensimmäinen ohje minulle taisi olla että muista hengittää. Vähän saatoin pingottaa.

Sitten tehtiin siirtymiä ravin ja käynnin välillä. Raviin lähti välillä vähän hitaasti. En keskittynyt ratsuun ihan täysillä vaan mietin itseäni. Tosin korjattavaa ei tullut pää savuten ajateltavaksi vaan aika rauhakseltaan. Välillä ehti hinkuttaa ratsuakin. Ravista tehtiin myös pysähdyksiä. Ei säpäkimmin mutta suht rennosti vetämättä. Yhä yritin pitää hartiat rentoina ja istua syvällä satulassa. Yllättäen kippurajaloistani ei tullut yhtään sanomista. Eikä eri korkeudella olevista hartioista, karkailevista kyynärpäistä tai nyrkeistä tai kallistuvista käsistäni. Keventäminen piti tehdä pienesti. Vain vähän ylös ja kevyt kosketus satulaan. Kevennettiin myös 3 ylös ja 3 askelta istuen. Tämä sujui itseltäni sangen helposti.

Lopputunnista tehtiin pääty-ympyröillä laukka-käynti-laukka -siirtymiä. Robin nosti laukat yllättävän sujuvasti käynnistä. Takaisin käyntiin tuli parin raviaskeleen kautta. Olikohan oikea laukka, joka tuntui sangen kulmikkaalta. Siksi vähän ihmettelin open kommenttia että nyt laukka rullaa hyvin.

Laukkojen jälkeen tehtiin vielä ravilisäyksiä vai mitenköhän niitä kutsuttiinkaan. Muuten harjoitusravissa mutta pitkän sivun alussa ensin kevennettiin tahti, sitten vain jalalla eteen ja pidettiin tahti. Vihdoin joku opetti tämän minulle tarpeeksi rautalangasta. Robin lähti suorittamaan hyvin. Lopuksi tätä tehtiin myös harjoitusravissa, yhä aika kivasti. Saatiin tehdä melko rauhassa eikä lisätäsmäkommentteja juuri tullut. Lopulta rupesin säälimään ponia ja rupesin keventämään. Sitten vielä ravattiin iloisesti keskiympyrällä eteen. Vähän takoi muttei jatkuvasti. Jossain välissä ope kehui että ponin arabimaiset taakse unohtuvat takaset koukistuvat hyvin töihin. Vuosi sitten taidettiin vielä sanoa että käyttää luontaisesti takasiaan hyvin.

Ei  mitään valtavia ahaa-elämyksiä mutta ihan hyödyllistähän istunnan opettelu on aina. 45 euroa tuli tälle tunnille hintaa.

Ongelmia:
Robin venkuloi välillä päänsä kanssa, tähän ope ei puuttunut
kuski vähän pingotti eikä ollut rennoimmillaan
hitusen löysää menoa
lopuksi vähän takoi

Parannusta:
poni suoritti aika tasaisesti
nosti laukat näppärästi käynnistä
teki ravilisäykset kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora