maanantai 10. syyskuuta 2018

Taas reipasta menoa ja vaihtuvat laukat

Tämän viikon aikataulut vähän muuttuivat ja lopulta maanantai jäi ainoaksi Assipäiväkseni tällä viikolla. Opettajien aikataulujen mukaan tästä tuli nyt estetunti.

Nyt vihdoin huomasin Assin kiimaoireita: kiimapissa karsinassa ennen tuntia. Torstain jumitteluista tuohtuneena heivasin ponikannukseni ja laitoin taas pidemmät kannukset jalkaan. Alkuverkan yritin olla komentelematta. Assi eteni ihan ok ja yritin olla välittämättä että alkuun oli vähän hitaampi. Pohkeista piti silti tulla reaktio. Keskityin alkuverkan enemmän itseeni. Istu pystyssä, pikemminkin takanoja. Polvet kunnolla irti ja käsiäkin yritin kantaa. Ravissa rupesi löytymään vauhtia ja laukassa jo hyvin. Loivia kiemuroita, ympyröitä ja suoraa uraa.

Ensimmäinen tehtävä tultiin puomeilla kahdeksikolla. Ensin ravissa molemmat suunnat, sitten laukassa. Toisella lävistäjällä oli yksi puomi, toisella 4. Ihan siististi meni vaikkei laukassa aina tullutkaan vaihtoja. Oikeasta vasempaan taisi vaihtaa puomillakin. Vasemmasta oikeaan pudotti ravin kautta. Humma liikkui hyvin itse eteen ja kuski lähinnä pelkäsi tehdä mitään ettei suututa ratsua. Pakko oli kuitenkin ruveta vähän vaikuttamaan kun Assi kiihtyi. Sitten yksittäinen puomi nousi pieneksi pystyksi. Oikeasta vasempaan taisi tulla vaihtoja.

Lopuksi 4 puomin tehtävästä tuli puomi, ristikko ja puomi ja n. 11 metrin päähän tuli kavaletti. Vähän samalla kahdeksikkoajatuksella tultiin yksittäinen pysty, linja ja lopuksi suunnanvaihtopysty radan poikki. Tämä muutaman kerran molemmista suunnista siten, että suunnanvaihtopysty keskellä oli aina viimeinen. Assi liikkui hyvin ja 3 laukan väli kavaletille kävi jopa ahtaaksi. Laukat vaihtuivat pääosin hyvin ja humma oli ihanasti menossa. Kuskikin osasi vähän säätää vaikka yhä yritti olla mahdollisimman hiljaa kyydissä. Assilla välillä keitti pienen pukin/takapotkun verran ja lähestymisissä piti keskittyä pitämään ratsu suorana. Yksittäinen pysty nousi 85 senttiin eikä alla ollut maalinjaa. Ensimmäisellä kerralla toin huonosti ja puomi tuli syliin. Pelkäsin että mennään nurin. Muuten kyllä vedettiin oikein siististi.

Loppuravissa oli Assiksi poikkeuksellisen letkeä. Alkuun yritti vähän kiirehtiä mutta sen jälkeen muuttui aika hyväksi. Vasen kierros oli yhä vähän työläämpi.

Tunnin jälkeen vihdoin paikallistin että toinen etusuoja hiertää jalkaa. Yritin aiemmin tutkia mutten osannut etsiä tarpeeksi alhaalta.

Ongelmia:
kuski ei uskaltanut oikein vaikuttaa
ihan kaikki laukat eivät vaihtuneet
kerran tuli puomi syliin
suoja hiersi

Parannusta:
ei jumitellut
kääntyi hyvin
kaikki laukat nousivat kauniisti myötäisinä
laukat vaihtuivat molempiin suuntiin hypyissä
pari kertaa kun lähti kauempaa niin kuski oli jotenkuten mukana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora