lauantai 29. syyskuuta 2018

Perusmenoa ja vähän väistöjä

Lauantain ensimmäinen tunti oli klo 10. Koulua. Vaihtoehtoheppani olivat Lilja ja Rinja ja näistä päädyin Liljaan. Keli oli kaunis aurinkoinen mutta oli aika kylmä. Jotain +5°C pintaan. Ratsukoita tunnille tuli 6.

Hoitaessa hämmästyin kuinka pieni Lilja olikaan. Ja muistutti aika paljon Assia. Kyljen harjaamisesta ei tykännyt.

Ope oli ihanan positiivinen. Ehkä olisi voinut vaatia vähän enemmän mutta eipä ainakaan tullut harmistuksia. Lilja ei ollut erityisen reipas mutta meni kyllä pyynnöstä eteen. Eikä tarvinnut kimpaantua. Taivuta huolellisemmin. Mentiin kaikki askellajit verkassa läpi ja laukassa piti vähän herätellä. Kevyessä istunnassa eteen ihan kunnolla. Pari pukkia tuli raipasta.

Tultiin toisella pitkällä sivulla väistöä uran sisällä. Perä sisään. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Käynnissä oli epätasaisempaa, ravissa suurin ongelma oli tasainen aktiivisuus. Mutta ihan yllättävän hyvin.

Lopuksi tultiin vielä laukkatehtävää. Nosto, voltti kulmaan ja vähän suoraan. Aktiivisempaa menoa, taivuta. Ihan mukavasti meni, vähän hidasta muttei työlästä. Rentoa. Ope sanoi että kiva nähdä Lilja hyvällä tuulella töissä.

Loppuraveissa annettiin venyttää pidemmällä ohjalla. Vähän karkaili tuntumalta mutta sai sen sinne takaisin. Talliin humma ei olisi halunnut lähteä.

Ongelmia:
vähän rauhallinen liikkumaan
pikkuisen kiemura
vasen kierros oli hankalampi
ei tykännyt kylkien harjaamisesta

Parannusta:
ihanan kevyt edestä
sangen tasainen
liikkui eteen kun pyysi
sympaattinen hevonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora