maanantai 28. elokuuta 2017

Kimo eri planeetalta kuin suokit

Maanantaina ällistyin hiiteen kun tallilta tuli juonipaljastuksia: esteille Harmonia! Olin jo luopunut toivosta tamman suhteen. Tallillakin pelkäsin vielä että jotain tulee onneni eteen. Ei tullut. Hoo tarhasta ja kuntoon. Satuloidessa meinasi syödä minut mutta muuten oli kiltisti.

Rata oli taas edellisten jäljiltä valmiina. Ratsukoita tunnilla oli 4 ja keli oli +10 asteen tienoilla. Nyt menin koko tunnin fleece päällä.


Päivän rata.

Alkuverkassa tehtiin taas sammakoita. Sitten hölkättiin ihan hetki pidemmällä ohjalla kunnes ruvettiin taivuttelemaan. Alkuun Hoo tuntui sangen könkältä ja ihmettelin ettei ope sanonut asiasta mitään. Siitä sen sijaan tuli lopulta sanomista että ratsu kulkee hangoitellen. Yritin toki taivutella jo tätä ennen mutta sen jälkeen löytyi lisäintoa ja pian Harmonia myötäsi. Hieman yllättäen kulki sen jälkeen kaikki askellajit suht pyöreänä. Laukassa keskityin suoristamaan sillä muistin muinaisen ongelmamme kulkea perä sisällä.

Verkkahyppyjä tultiin ensin opekulmaa kohti ristikkona ja pystynä. Olipa innokas ratsu! Välillä ok, välillä kiihdytteli kohti estettä. Osasin toki olla vetämättä hypyssä mutta välillä ope olisi kaivannut myötäämistä jo aiemmin. Tultiin toisinaan ponnistukseen asti turpa kohti taivasta (martingaalit saattaisivat auttaa). Sitten hypättiin poikkeuksellisesti vain yhden vaakatynnyrin levyistä (ja kaksi muuta reunoilla pystyssä sekä johdepuomit) tynnyriestettä aidalta kohti kenttää. Ei mennyt mielestäni erityisen hohdokkaasti mutta pysyi lyhyessä laukassa, kääntyi ja hyppäsi. Saatiin näyttää esimerkkiä ja kävellä kun muita hiillostettiin.

Tultiin vielä pelkkä okseri ennen kuin hypättiin rataa. Okserissakin oli ns. johdepuomit taas nuolena keskellä. Tuli oikein makeat hypyt siihen.

Rata tultiin kahdesti, molemmilla kerroilla vähän erilailla. Ekalla kerralla lopetettiin oikealta tulleeseen okseriin (eikä mekään osattu tulla ihan suoraan ja keskelle vaan käänsin kuitenkin liian aikaisin). Toisella kerralla tultiin loppuun tynnyrit kohti aitaa ja vasemmalta okserille. Hyvin se Hoo ohjautui vaikka vikalla kierroksella usuttelinkin vähän liikaa ja matkustin estelinjalle asti. Siinä vaiheessa oli peli menetetty kun siinä lähti kiihdyttelemään. Hyppäsi toki muttei kovin tyylikkäästi.

Loppuun tultiin okseri vielä kertaalleen vasemmasta. Takapuomi oli 90 cm merkissä ja johteet keskellä ehkä metrissä. Helposti yli. Odotin että olisi noussut vielä sillä tuo oli ihan mukavuusalueella. Ei noussut. Olin kuitenkin tyytyväinen.

Onhan Sokerilla ja Pikulla kiva hypätä mutta on Harmonia aika eri skaalalla. Kepeä ja innokas. Erilailla laatupomppu. Ihanan helpon tuntuista. Eikä poikkeuksellisesti taidettu pudottaa mitään! Harmoniakin kun yleensä loppailee kiintiöpuomin tai pari. Kaikki paikat oli ihan asiallisilla ponnistusalueilla kiihdyttelyistä huolimatta.

Lopputunnista oli jo hämärää eikä valoja taidettu tunnin aikana laittaa vielä päälle. Loppukäynnit käytiin metsässä ja näki vielä kulkea.

Jalkojen kylmäyksessä tamma oli kiltisti vaikka laskin sen irti syömään. Kommentit oli että sitten voi vain vapauttaa pihalle. Lopulta lähti kohti alatarhoja kun oltiin valmiita.

Ongelmia:
satuloidessa oli aika luihu
välillä kiihdytteli kohti esteitä
lopputunnista rupesi hämärtämään

Parannusta:
ei kieltoja eikä pudotuksia
makeita hyppyjä
laukat vaihtuivat
kapea tynnyrieste oli vinkeä
oli tosi kiltisti letkutuksessa irti

Anni videoi menoamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora