keskiviikko 23. elokuuta 2017

Etupainoista menoa uudella tulokkaalla

Keskiviikkona arvasin oikein ja ratsukseni oli merkattu Sokeri. Ratsukoita tunnille tuli 7. Lopulta kuitenkin ehdotettiin että tahtoisinko mennä uudella Horaksella, joka sekin oli jo valmiina edelliseltä tunnilta. Mikäs siinä. En ottanut raippaa enkä kannuksia. Lämmintä oli n. +15°C.

Jotenkin tuntui etten saanut ratsuun kunnolla otetta koko tunnin aikana. Käynnissä kulki ihan aktiivisesti, ravissa hyvin vaihdellen. Pysähdyksissä viskoi päätään vaikka olin itse ihan hiljaa. Kevyessä ravissa kuulemma etukenotin ja kun käskettiin pallea eteen niin mutkaannuin ihan väärin kun en tajunnut.

Laukannostoista innostui ja rupesi ravissa kiihdyttelemään nostokulmaa kohti. Pari kertaa laukka jäi nousematta ja kiihdytti ravia (oikea kierros?). Kerran tuli väärä (nosti vasemman?). Alkutunnista laukassa olin sitten liian takakenossa. Onneksi osasin lopulta näitä korjata ja sekä ravin että laukan asentoni parani.

Suuntaa vaihdettiin takaosakäännöksillä ja oli sellainen olo ettei Horaksella ollut oikein hajua mitä ollaan tekemässä. Lohdullista oli että parani lopputuntia kohti.

Tehtävänä tultiin vastalaukkoja. Onneksi loivalla kiemuralla eli sai nostaa (kulmasta) myötälaukan. Kerran pudotti raville huonon etäisyyden takia, muuten teki vastalaukat molempiin kierroksiin siististi. Ohjautuikin vaikka aluksi tuntui hankalalta.

Lopputunnista rupesi ravissa oikeassa kierroksessa myötäämään volteilla. Samalla lakkasi kuuntelemasta pohkeita eteen. Yhä oli sellainen olo ettei oikeasti ihan kuuntele minua.

Lopuksi tehtiin vielä ohjattuja siirtymiä käynnistä raviin ja takaisin. Ihan ok. Olin ehkä itse vähän hidas.

Loppukäynnit käytiin maastossa ja siellä oli oikein tolkku ja rauhallinen. Hoitaessakin oli kiltisti. Myös letkutuksessa ja suihkutuksessa kun takasuojat olivat hiertäneet takasiin ikävän näköiset jäljet.

Ihan mukava hevonen, kehityskelpoinen. Ei missään tapauksessa kovin helppo tai automaatti. Puksuttaja kyllä.

Ongelmia:
liian lyhyet ohjat
ei taipunut vasemmalle
en ymmärtänyt open ohjeita
kenotin vuoroin eteen, vuoroin taakse
nyki ohjia
muutaman kerran laukka ei meinannut nousta
takaset olivat hiertyneet rikki
selkäni sattui nyt laukassa
takaosakäännökset oli hepalle hankalia

Parannusta:
oli sangen tasainen
teki vastalaukat helposti
kipeä nilkkani ei sattunut ratsastuksessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora