perjantai 1. syyskuuta 2017

Hempan itsenäinen perjantaihiillostus

Perjantaina olin poikkeuksellisesti Oulussa. Harmittelin hirmuisesti ettei Artsia juuri tänään ollut. Menin sitten iltapäivällä itsenäisesti Hempalla. Välillä tihutti ja kenttäkin oli märkä. Välillä paistoi aurinko. Silti kentällä pääsi menemään kaikki askellajit. Lämmintä oli n. +11°C ja kentällä oli kahdesta kolmeen (vai neljään) ratsukkoa. Pidin takin päällä ja oli vähän vaihdellen kuuma ja sopiva.

En ruvennut heti hiillostamaan vaan aloitettiin käynnissä. Taivuttelin ja annoin mieluummin kulkea turpa ryntäissä, kunhan taipui. Yhä huomasin itse huonosti koska kaula on liikaa mutkaa oikealla. Ravissa aktiivisuus oli ihan hyvä mutta nyki ohjia. Laukat ei oikein rullanneet. Alkuverkka oli aika pitkä ja rauhallinen ja vasta sen jälkeen rupesin tekemään mitään erikoisempaa. Maapuomit tulin ohimennen käynnissä ja ravissa pari kertaa.

Yritin tehdä ympyrällä laukanvaihtoja. Ei tainnut vaihtaa kertaakaan.

Välikäyntien jälkeen tein siirtymiä. Ravihaitarilla ratsu tulee yleensä kivasti istunnan kuulolle ja tasoittuu. Hetken jälkeen rupesi ravista käyntiin ja takaisin raviin siirtymät tulemaan paljon tasaisempina. Muoto pysyi pyöreänä. Treenattiin myös vähän pysähdyksiä. Ei tullut jumittelua, kiukuttelua eikä peruutusta. Kuvittelen saaneeni jalat tasan kun ratsastin pohkeilla pysähdykseen.

Laukannostoissa turpa nousi. Laukassa meno oli muutenkin vähän epätasaisempaa. Parani kuitenkin. Lopuksi innostuin kokeilemaan vaihtoja täyskaarroilla. Kun humma oli ensin aktivoitu hyväksi ja raipankäytöllä aiheutettu pari pukkia niin yllättäen vaihtoi vasemman laukan oikeaksikin lennossa. Ei tullut kaikkia vaihtoja mutta useampi onnistuminen molempiin suuntiin. Oho!

Hemppa hikosi märäksi. Loppukäynnit käytiin kaverin kanssa peltolenkin kautta.

Ongelmia:
oli pitkään aluksi huono ratsastaa
kaksi pukkia raipankäytöstäni

Parannusta:
vaihtoi molemmat laukat sileällä
tasoittui loppua kohti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora