lauantai 19. elokuuta 2017

Harrasteen esteitä melko kiitoa

Lauantain iltapäivätunti siirrettiin sateiden takia iltaan. Loistoratkaisu. Vaikka juuri ennen lähtöä satoi ja näytti pahalta niin päästiin koko reissu kuivina ja lopuksi paistoi aurinko.

Nyt ratsukoita lähti reissuun 4. Menomatkalla Tintti oli hyvä ja ravipätkällä tuntui olevan avuilla. Ei rikkonut laukkaan eikä painanut kädelle.

Alkuun hypättiin aamupäivän pikkuesteet ainakin yhdellä alashypyllä höystettynä. Edettiin melko reippaasti. Ensin taisi olla valkoinen risu + ylös. Sitten portti (haitari) ja valkoinen tukki. Sitten talo ja tykkilaatikot ja lopuksi haitari, alashyppy ja valkoinen risu. Mentiin siis parin esteen pätkissä.

Niin kauan kun saatiin mennä Tintillä tokavikana oli homma ihanan helppoa. Vaan kun kolme muuta kuumahtivat vielä meitä enemmän niin meidät jätettiin vikoiksi. Eipä siinä mutta tehtäville Tintti lähti yleensä kamalaa kiitoa ja sain ihan tosissani tehdä töitä että sain sen yhtään kuulolle ja keulaa ylös. Empimättä onneksi hyppäsi. Mukaan mahtui sekä tököjä läheltä että hienoja hyppyjä vähän kauempaa. Yhä Tintti mieluummin tikkasi juureen kuin lähti kovin kaukaa.

Sitten tultiin harrasteen rata. Samoin että välillä useampi este putkeen. Reitistä menin sekaisin, joku iso lenkura siitä tuli. Aamulla hypätty tukki, toinen etäisesti samanmoinen ja hyppy ylös. Ennen kakkosta oli taas kaasu hirttänyt kiinni, kolmoselle malttoi. Sitten punaiset renkaat. Tämän jälkeen punavalkoiset tynnyrit. Siihenkin tultiin liian lujaa ja takajalkakopsautus.

Sitten käännyttiin polulta oikealle ja hypättiin 3 estettä kaarella. Keskimmäinen oli aika jykevän näköinen laavu. Ekalle tultiin taas liian lujaa mutta esteet jarruttivat ja kaksi jälkimmäistä oli jo ihan ok.

Jossain välissä oli myös U:n muotoinen risu. Lopuksi tultiin ruskea tukki ja sianselkä. Ekalle taas kiihdytteli ensin mutta malttoi sen verran että tuli makea hyppy. Esteiden välissä oli jopa vähän hidas. Säädin liikaa ja jälkimmäinen tultiin lähelle.

Ei hypätty enempää. Vesikävelyn kautta pois. Matkalla noukin vedestä joltain irronneen bootsin. Wanen kanssa pelleilyt auttavat siis tositilanteissa.

Oli kivaa ja paluumatkalla kunnon laskevan auringon idylli. Ötököitä ei edelleenkään haitaksi asti.

Vaikka hetkittäin vauhtia oli ihan liikaa niin empimättä mentiin kaikesta ekalla yli. Samoin joukkoon mahtui kourallinen ihan tosi makeita hyppyjä. Ope sanoi ettei kaikkea tarvitse hypätä jos arveluttaa. Todellakin menin kaiken. Nyt oli kivempaa kun kaikki esteet ei olleet enää nynnypieniä.

Ongelmia:
kädet tulivat kipeiksi
välillä mentiin ilman jarruja
hypättiin välillä juuresta

Parannusta:
ei kieltoja
muutamia tosi makeita hyppyjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora