lauantai 19. elokuuta 2017

Toisen päivän ensimmäinen tunti maastoesteillä - huolellisia reittejä

Lauantaina jatkettiin aamusta samoilla hevosilla. Nyt tuli kolmaskin ratsukko mukaan. Keli oli pilvinen +18°C ja t-paidalla tarkeni hyvin. Olin ekana valmis ja ehdin kävellä kentällä noin kymmenisen minuuttia ennen muita.

Mukaan tullut suokki oli niin ripeä että nyt menomatka taittui sukkelasti. Otettiinpa loppuun raviakin ja Tintti yritti välillä rikkoa laukalle.

Tänään aloitettiin hypyt kivasti pikkuesteillä kuten olisin jo eilen halunnut. Tultiin ensin pikkuinen risu, perään tukit. Tärkeintä oli hyvä kaarre ja kunnon suoristukset esteiden välissä. Ei kiemurointia. Tintti oli yhä aika kiitäväinen. Ekan kierroksen jälkeen tuli huutia että takapuoli ylös ja kahden pisteen istuntaan. Toiseen suuntaan tuli huutia väärästä laukasta, jonka Tintti kyllä korjasi itse kaarteessa. Omaan makuuni heppa tuntui vähän turhan etumatalalta ja myöhemmin tulikin kommenttia että keula ylös.

Hypättiin eiliset ylös- ja alashypyt banketeilla pikaisesti. Isommalla Tintti vähän empi mutta toisella kierroksella meni sujuvasti. Itselleni alashypyt tuntuivat tänään paljon helpommilta. Ehkä sujuva eteneminenkin auttoi.

Sitten käytiin loikkimassa pieni portti, talo, tukkeja ja laatikoita. Kaikki reippaasti ja sujuvasti. Isommat esteet näyttivät houkuttelevilta mutta mentiin vain minejä. Suuri lohdutus oli että eilen ekana esteenä ollut alashyppy meni nyt ihan ilman kiemuroita oikein sujuvasti ja jatkettiin siitä valkoinen risu uudestaan. Opin nopeasti myös sen että Tinttiä oli turha yrittää jarrutella esteen jälkeen vaan laukkasin vain kavereiden luokse ja sinne hidasti ilman suurempia taisteluita.

Lopuksi käytiin vielä vedellä. Laukalla alamäki, laukassa vesi ja ylämäkeen koivutukki. Tintti lähti alas kamalaa kiitoa, ohjautui veteen ja meni sielläkin aika haipakkaa. Ylöspäin vähän empi ja meinasi mennä tukista eiliseen tapaan ohi. Sain korjattua, päästiin yli ja taas reippaasti mäki ylös.

Siihen loppuivat tämän aamun hyppymme. Nolla kieltoa! Enkä nyt ennakoinut hyppyjä ennen hevosta. Osasin myös mielestäni kivasti korjata kaikki viat, joista huomautettiin. Helppoa ja sujuvaa eikä yhtään jännää. Kuskin pitäisi muistaa pitää vain jalat tiiviimmin kiinni. Ei hepan kiitovauhti tarkoita ilman pohjetta ratsastusta.

Paluumatkalla vihdoin bongasin myös lakat pusikoista. Päivän toinen missio saavutettu. Eikä satanut!

Ongelmia:
lähdettiin välillä väärässä laukassa liikkeelle
Tintti oli välillä aika etupainoinen

Parannusta:
ei kieltoja
sain korjattua eiliset virheet
kivaa ja helppoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora