maanantai 7. elokuuta 2017

Ripeää, kevyttä ja lyhyttä

Maanantain estetunnille sain Sokerin. Tämä tuli etukäteen juonipaljastuksina ja samalla selvisi että tamma on jo edellisellä estetunnilla hommissa. En siis pitänyt kiirettä tallille. Keli oli pilvinen +14°C, laitoin pitkähihaisen ja alkutunnista oli myös fleece. Alkuverkan jälkeen piti kuitenkin keventää vaatetusta ja janokin tuli. Tänään oli onneksi satanut aiemmin niin kenttä ei pölissyt yhtään.

Ihan alkuun jumpattiin kuskeja. Normivetristelyt meni ok mutta sammakkoliikkeet kramppasi jalkoja. Enkä minä veny jalat sivuille. Hetki hölköteltiin pidemmällä ohjalla mutta melko pian sai onneksi ottaa ratsut tuntumalle. Käynnissä oli hyvin lyhyt hetki saada apuja läpi mutta taisin olla tarpeeksi napakka ja määrätietoinen sillä sekä ravista että laukasta tuli opelta kehuja. Tehtiin myös kevyen istunnan harjoituksia. Selässäni tuntui vähän ja uudet chapsit puristivat. Yritäpä siinä keskittyä vielä taivuttelemaan.

Verkkahyppyjä tultiin ristikolle ja pystylle ravissa ja laukassa. Kerran piti herätellä liikkeelle hypyn jälkeen mutta sen jälkeen eteni ok. Näppäriä hyppyjä. Ei tultu kovin monta hyppyä ja korkeudetkin pysyivät maltillisina.

Tultiin 5 hypyn rata ensin kahdesti sangen pienenä ja sitten kerran vähän korotettuna. Silti max 80 cm ja osa ristikoita. Takareunan sivulta pysty, sitten lävistäjällä portin kulmasta kahden askeleen sarja ristikko + pysty,  heti seuraavalla pitkällä sivulla ristikko ja seuraavalla pitkällä sivulla okseri. Reunaesteet olivat noin sivujen puolessa välissä ja kiinni aidassa.

Sokeri eteni reippaasti. Yritin muistaa etten jää kantamaan hepan päätä liikaa. Ja kaarteissa mennä tarpeeksi pitkään suoraan ennen kääntymistä. Kovin pahoja kanttailuja ei tullut mutta muutama kaarre meni aika tiukaksi. Paikat oli pääosin hyviä ja huonommistakin selvittiin. Laukat lähinnä myötäisiä. Vikalla kierroksella okserille tuli hieno ilmava hyppy vähän kauempaa.

Ei hypitty enempää. Open kommentti oli että meillä meni esteillä kaikki niin hyvin ettei ole viilattavaa. Ratsu oli lyhyt ja energinen. Säätö pitäisi tehdä pikemminkin sileällä, tätä normaalia eli lisää taipuisuutta. Loppuverkoissa Sokeri oli edelleen sangen hyvä. Lyhyt, Sokeriksi ryhdikäs, kevyt ja takaset töissä. Oikea kierros oli vasenta helpompi.

Loppukäynnit käytiin laavulla ja olin taas erityisen mielissäni siitä että tamma ei nuohonnut puskissa vaan yritti vain pari kertaa syödä ja nekin sain helposti estettyä. Vaikka siis heinät tunkivat välillä suoraan hepan naamaan polulla.

Ongelmia:
taipuisuus laukassa
yhä tuntui välillä että kannattelen ohjilla liikaa

Parannusta:
hyviä hyppyjä
lyhyt ja energinen ratsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora