lauantai 5. elokuuta 2017

Estetunti kentällä kavalettikorkeuksilla

Viikonlopun alkuperäiset suunnitelmat menivät mönkään mutta onneksi tilalle löytyi kahden päivän maastoestekurssi Ylirannalla. Edellisestä kerrasta Ylirannalla oli vähän reilu 4 vuotta.

Ratsukoita kurssille tuli 6 ja mentiin yhdessä ryhmässä. Keli oli pilvinen ja lämmintä jotain vähän päälle +15°C. T-paita ja turvaliivi. Jos olisin tiennyt kuinka minejä mennään niin olisin jättänyt liivin pois.

Ratsukseni sain rautiaan Karrin. Korkeutta jotain reilu 165 cm (nettisivujen muakan 168 cm). Hoitaessa oli hyvin kiltisti. Ratsailla vähän väritön. Vähän heilutteli päätä ja yritti lusmuilla kulmiin menemisestä. Itse menin myös aika veltosti.

Tehtävät aloitettiin melko saman tien. Ravipuomeja kaarevalla tiellä ja käyntivoltteja. Käsiä piti rentouttaa alas. Tämä ope halusi ne siis hyvin lähelle harjaa.

Sitten tultiin pieniä esteitä. Tultiin kaikki melko yksitellen muiden kävellessä ympyrällä. Ei taidettu juuri laukata alle. 17 metrin linja tultiin ns. 4,5 askeleella. Oikeammin 4 ja tökö. Puhtaasti yli. Vähän katsoi erikoisempia esteitä mutta yli mentiin muista paitsi vesimatolle otettiin ensin kielto.

Estekorkeus ei noussut lopuksikaan. Tultiin ensin max 3 esteen tehtävinä esteet läpi ja lopuksi pieni rata. Radalla meno lähti vihdoin sujumaan ja minäkin heräsin. Taisi olla 7 hyppyä. Nyt päästiin 17 metrin väli vihdoin neljällä.

Eipä tällä tunnilla ihmeitä ollut. Karri oli vähän tylsä ja itse tsemppasin luokattoman huonosti. Pääsin lopulta kieltoharmistuksestani yli.

Ongelmia:
liian pienet esteet enkä keskittynyt
kielto vesimatolle
heilutteli päätä
joitain vääriä laukkoja
oli aika tylsää

Parannusta:
rata meni ihan sujuvasti
alkutunnista hyvin myötälaukat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora