sunnuntai 27. elokuuta 2017

Leirin lopetusmaasto

Sunnuntaina saatiin lisätunniksi maasto. Sinne lähti eri vetäjä. Ratsuksi minulle oli jaettu 21 v ponitamma Leedi. Kun kuulin että se on maastolaukoissa supervauhdikas niin ilmeeni kirkastui. Meinasin lähteä t-paidassa mutta kun jo selkään noustessa satoi niin sain vielä haetuttua takkini mukaan. Kannatti.

Meidät laitettiin 6 hevosen letkassa heti vetoponin taakse. Vaan kun menomatkalla kaveri takana poukkoili turhan lähellä häntäämme niin vaihdettiin järjestystä hetkeksi. Tämä auttoi eikä hännässä nuohoaminen enää loppumatkasta haitannut Leediä.

Mennessä otettiin pari ravipätkää. Hassusti suhattiin asuinalueen läpi. Sitten vähän metsää ja laukkapätkä oli tosiaan vauhdikas. Ihanasti Leedi pinkoi. Mutta hyvin vetoponi piti vauhtinsa eikä edes yritetty lähteä ohi. Vaikka hajurakoa oli niin silti piti väistellä kivisadetta. Alamäki mentiin aika vauhdilla, jälkimmäiseen ylämäkeen mummotamma hyytyi/rauhoittui sitten niin, että siirtyi itsekseen raville. Ei tarvinnut himmailla. Gps antoi huippunopeudeksi 52,2 km/h. Eipä ollut tässä mallissa ponirajoitinta!

Paluumatka mentiin käynnissä metsäpolkuja ja lopuksi vielä vähän ravia. Laukkaa ei tullut enempää.

Hetkittäin satoi, välillä paistoi aurinkokin. Oli siellä silti paljon rapaisempaa kuin oletin. Kiva lenkki ja näin oli Tavelan hevostelut tältä osaa pulkassa.

Ongelmia:
vesisade
alkumatkasta takana pomppinut kaveri
laukassa satoi kiviä naamaan

Parannusta:
ihanan reipas, rauhallinen ja kuuliainen ratsu

Tavelassa kivaa oli oikein hyvin jaetut hevoset: sain tammaleirin. Hepat oli perusmukavia. Yhtään supersuosikkia yli muiden ei löytynyt. Mutta toisaalta ainakin Viivi ja Venni jäivät testaamatta ja Vinhalla olisi ollut kiva mennä kouluakin. Pitänee siis mennä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora