perjantai 18. elokuuta 2017

Niinisalon maastossa erikoisesteitä ja puiden väistelyä

Iltapäivällä Niinisalossa jatkettiin samoilla hevosilla. Nyt itse maastoesteille. Sinne oli noin 40 minuutin kävelymatka (käynnissä) ja lähdettiin leirikaverin kanssa kaksin suunnistamaan. Eikä eksytty. Matkalla maneesia kohti Tintti kulki hassusti ihan banaanina vasemmalle. Paluumatkalla sitten toiseen suuntaan mutkalla.

Ei tehty mitään verkkoja alle vaan heti alkuun hyppelyssä luulot pois. Ravilla banketin päälle ja alashyppy. Aika pieni mutta siihen Tintti jäi arpomaan. Uudella lähestymisellä päästiin alaskin. Sitten ravissa ylös ja alas. Laukassa sama homma. Kun luulin että näistä jo päästiin niin vaihdetiin korkeammalle banketille. Sama juttu. Ja mentiin vielä toisaalle hyppäämään lisää alas. Hankalinta oli keksiä reitit siten ettei törmää puihin. Meidän meno rupesi paranemaan ja alussa esiintynyt tamman pään nykiminen alas hyppyjen jälkeen väheni.

Sitten oli lopultakin hypätty tarpeeksi alas ja lähdettiin haudoille. Nämä eivät olleet Tintille ongelma. Kuskikin osasi olla suht ok. Vika hyppy saatiin tulla reipasta laukkaa eli annoin hepan päättää. Hypyn jälkeen alamäkeen lähti sitten spurttailemaan omiaan ja yritin vain ohjata turvalliseen paikkaan ja jarrutella. Kaverin luo malttoi hidastaa.

Lopuksi tultiin vettä. En tajunnut ohjeista että mistä pitää kiertää niin mentiin kaverin perässä ensin ravilla. Silti mentiin (kaveri myös) väärästä välistä. Seuraavalla kierroksella mentiin kaverin perässä vähän pois lapasesta vedestä ohi. Saatiin mennä edeltä ja nyt menin vedessä ohi risteyksestä. Ylämäen koivutukin olisi saanut hypätä mutta luulin sitä vitsiksi. Mentiin siitä tarkoituksella ohi.

Enempiä ei tänään hypätty. Käveltiin vedessä ja sitten takaisin tallille.

Ongelmia:
pari kieltoa alashypyissä
kuskin mukanaolo alashypyissä
kertaalleen kuski ennakoi ylöshyppyä
kiemurtelu
vauhdinsäätely
pari kertaa humma oli hetken pois lapasesta
kiihdytteli lähdöissä

Parannusta:
eteni hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora