lauantai 12. elokuuta 2017

Huonoa ratsastettavuutta mutta sujuvia hyppyjä

Lauantaina ehdin koulukisojen ja myöhemmin alkavan talkoovuoron välissä käydä estetunnilla Hempalla. Lopulta tuli kuitenkin kiire ja jätin martingaalin laittamatta. Hemppa oli päässyt karvahuovastaan eroon ja nyt oli taas aiempi normaali huopa + romaani. T-paita ja turvaliivi oli kuskille ihan hyvä varustus.

Ihan alkuun ei tullut vastustelua mutta kovin tasaiseksi humma ei missään välissä tullut. Oli poikkeuksellisen nahkea ratsastaa. Eikä vasen laukkakaan rullannut eteen kuten yleensä. Jotenkin säikytetyn oloinen.

Alkuverkassa tultiin ensin linjaa pystyltä kavaletille. Ihan ok mutta vääriä laukkoja taisi tulla jo tässä. Kaarevalla linjalla niitä ainakin tuli. Tultiin kolmesti ja vain keskimmäisellä tuli myötälaukka. Vikalla kerralla sain vaihdettua kaarella.

Toisella pitkällä sivulla oli 6 - 7 askeleen väli. Ihan ok tultiin sekin. Kun heppa oli hidas pohkeelle niin raippasin välissä. Siinä meni tasaisuus mutta mielestäni kannatti silti. Taidettiin saada sakkokierros tasaisuudesta ja parannettiin.

Lopuksi hypättiin pikkurata. Meille nostettiin noin kasikymppiin. Alku oli vähän epätasaista ja jossain välissä oli väärä laukka. Kaarellakaan ei tainnut olla myötäistä enkä saanut vaihdettua. Mutta alkukankeuden jälkeen sain ratsastettua esteet hyvin. Hypyissä oli helppo olla mukana ja mentiin yli siitä mistä minä pyysin. Tämä oli tunnin parasta antia. Kuunteli hyvin. Eikä tullut pudotuksia.

Eipä sitten tultu enempää. Ravasin pikaisesti pari ympyrää ja käveltiin loppukäynnit pellon kautta. Silti olin reilusti etuajassa pois satulasta.

Ongelmia:
Hemppa oli tänään epätavallisen huono ratsastaa
taas oli vajaamittainen tunti
väärät laukat

Parannusta:
ponnistuspaikat oli kuskin päättämät
hypyissä oli helppo olla mukana
sain pari väärää laukkaa korjattua lennosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora