lauantai 12. elokuuta 2017

Akvan ehkä ensimmäiset kisat

Niilon jälkeen seuraavana vuorossa Aaltokankaan koulukisoissa oli Akva. Luokkana sama EB. Välissä oli 8 ratsukkoa ja jotenkin ajattelin että ehdin hyvin. Pieleen meni. Vähintään hevosen nouto sisälle olisi pitänyt ulkoistaa. Kun vielä väkersin Akvalle ranskiksen niin oltiin vain 2 ratsukkoa ennen omaa vuoroa verkassa. Hienoin tekemäni lettikin purkaantui heti alkuunsa. Turha vaiva siis.

©Tuuli

Siihen nähden että Akva taisi olla elämänsä ensimmäisissä kisoissa niin tamma käyttäytyi aivan esimerkillisesti. Ei hätkähtänyt mistään ja oli ihan asiallinen ratsastaa. Eikä edes viskonut päätään pahasti. Ohjaus ja vaihteet toimivat eikä tuijotellut. Sangen pikainen verkka mutta ehdin tehdä kaiken tarvittavan.

©Tuuli

Radalla hankalinta oli pysähdykset. Ei pysähtynyt suoraan ja oli muutenkin vähän kiemura. Suoritettiin tehtävät tunnistettavasti mutta olisi ehkä voinut olla vähän energisempi. Ihan Niilon täsmällisyyteen en Akvalla päässyt. Oikeassa kierroksessa varsinkin kulmien ratsastaminen oli hyvin kankeaa. Vasemman laukan nostossa mokasin itse. Nosti myötäisen mutta jäin hetkeksi liian kauan arpomaan että mitä tuli enkä ratsastanut eteen joten pudotti raville. Nostin uuden mutta tulikin väärä. Enkä saanut korjattua ennen keskiympyrää. Siinä meni siis kahdesta kohdasta pisteitä. Nostosta tuli ihan ansaitusti 3 mutta hyvin mennyt loppuympyrä lohdutti, kiltisti siitä 5,5. Parhaat numerot oli seiskoja parista ravipätkästä. Oikeista teistäkin tuli vain 5,5.

©Tuuli

Käyntilävistäjän lopuksi vähän viskoi päätä, juuri muuta viskelyä en radalta muista.

©Tuuli

Olin rataan ihan tyytyväinen mutta tietysti tuo laukkakämmäily vähän harmitti. Prosentit jäivät hieman alle kuudenkymmenen, jaettu 14. tila 21 lähtijän joukossa. Hetkeä myöhemmin toisella kuskillaan Akva pääsi sijoituksille. Kyllä siitä vielä hyvä tulee.

Sari videoi suorituksemme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora