lauantai 26. elokuuta 2017

Mukava suokki pikkuesteillä

Lauantaina iltapäivästä päästiin vihdoin esteille. Koska taas vähän lähti käsistä niin osallistuin molempien ryhmien estetunneille. Molemmissa porukoissa oli 5 ratsukkoa. Ekalle sain ratsukseni suokkitamma Vinhan. Tamma näytti kiinnostavalta kokeilla ja olin mielissäni että pääsin sen selkään. Koulutuntien perusteella leirikaverit sanoivat sitä jäykäksi mutta lähtihän se taipumaan kun taivutteli.

Alkuverkassa piti vähän herätellä liikkeelle. Tuijotteli vähän sekä penkkiä, yhtä kulmaa, että jännittyi autoja. Kertaalleen penkin ohi liiratessaan kompastui ravissa ja kuski meinasi jo heilahtaa alas kyydistä. Pysyi onneksi tolpillaan ja minä selässä. Laukka tuntui hassun lyhyeltä. Meno aika etupainoiselta. Aika itseksemme saatiin alkuverkat pyöritellä.

Ensin hypättiin ristikkoa ympyrällä. Ihan ok, ei erityisen hohdokasta. Noin 3 - 4 hyppyä. Sitten suora linja. Eteen 4 tai odottaen 5. En lähtenyt tykittelemään vaan otin joka kerta viidennen askeleen. Tultiinkohan tuo kerran vai kahdesti?

Sitten loikittiin pieni rata. Suora linja, kavaletti lävistäjällä, toisella lävistäjällä vesimattopysty ja toisen pitkän sivun linja: kapea ja muuriportti. Kaikesta mentiin yli. Vikaa humma vähän katsoi ja hidasti kohti. Muutamia pudotuksia taisi tulla. Itse kuulemma varvistelin liikaa. En kyllä ollut hypyissä niin kauniisti kuin olisin halunnut mutten ihan huomannut mistä jatkuva jalat alas -käskytys aiheutui. Vasen jalkani oli mielestäni ihan asiallisesti ja oikeakin yritti tsempata.

Toisellakin kierroksella esteet olivat 70 cm. Tuntuivat todella mineiltä mutta eipä tällä ratsulla ollut tarve mennä korkeampia. Yhä tamma tuntui etupainoiselta ja yritin sitä keventää edestä. Välillä käteni taisivatt tästä jännittyä. Vauhtia lisäämällä etupainoisuus tuntui pahenevan.

Loppuraveissa tamma vielä säikkyi ohi ajanutta rekkaa. Ihan mielelläni lähdin ottamaan tästä tunnista revanssia puokilla.

Ongelmia:
vähän tuijotteleva ratsu
alkuun hitaahko
kuski meinasi pudota alkuravissa ratsun kompastuessa
pudoteltiin jonkin verran
kuskin jalat kuulemma nousivat liikaa

Parannusta:
ei kieltoja
laukkaa sai säädettyä

Leirikaverit tallensivat hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora