tiistai 1. heinäkuuta 2014

Hankalan suunnan vaihto

Tiistaina sain taan Harmonian. Hepo iloisesti taas ensin hirnui ja sitten hörisi kun menin hakemaan sitä tarhasta. Taluttaessa tajusin että tamman talutuskäytös on ihan hunningolla. Ei keskittynyt minuun, ei pysähtynyt, tuijotteli muualle. Tämä vähän parani peruutuksilla mutta tuntui ettei Hoo oikein tajunnut. Tai sitä ei kiinnostanut. Harjatessa tamma nuoli kiviä eikä kiukutellut. Satulointi hoidettiin sisällä kun satoi sen verran vettä. Joko sopuisasti tai hyvin vähillä äkäilyillä (en muista).

Kelinä oli taas sateinen +13. Heinäkuu. Ratsukoita tunnilla taisi olla 5. Ei jatkettu enää aiemmilla siirtymillä ja volteilla vaan tänään oli uudet kuviot. Alkuverkassa tehtiin loivat kiemurat joka sivulle ravissa ja keskellä otettiin hetkeksi käyntiin. Olisin voinut alottaa ihan käyntityöllä mutta melko nopsaa päästiin kammottavasta siedettävän kautta kelpoon.

Sitten taidettiin mennä ravia. Joka toinen sivu keskiravia, joka toiselle sivulle pysähdys. Keskiravit meni kipitykseksi tai sitten ei tullut eroa. Voih. Siihen olisin voinut ottaa parempia täsmäohjeita. Ope kommentoi ettei ole koskaan mennyt Hoolla, joten ei osaa oikein neuvoa mitä juuri sen kanssa pitäisi tehdä. Ajattelin että perusohjeet: istu suorassa, pidä tasainen ohjastuntuma, aseta, käytä pohkeita, auttaisivat pitkälle. Sekä rentouta hartiat, takapuoli ja reidet. Joustava käsi. Sisätakajalka hommiin. Ratsu suoraksi.

Sitten mentiin yksi sivu käyntiä, kolme muuta laukassa sekä ympyrä laukassa. Laukassa perä karkasi sisään vaikka yritin käännellä painoani. Eikä ratsu ollut kovin liitävä saati rento. Oikeaan eteni paremmin kuten tyypillistä. Vasempaan oli erityisen mutkalla.

Lopuksi tultiin vielä väistöjä kuten eilenkin. Tänään en tyytynyt mummoraviin. Hepo ei ollut ihan yhtä rento. Väistöissä hankala suunta oli vaihtunut. Nyt väisti vasemmalle helpommin ja oikealle ei meinannut aluksi poikittaa yhtään. Myötääminen väistöissä oli paljon eilistä vaisumpaa. Pohdin että mitä tein erilailla. Eilen taisin tosiaan olla väistöissä sisäkädellä elävämpi ja yrittää enemmän.

Loppuraveissa hepo myötäsi. Oikea kierros oli hankalampi eikä yhtä rento. Vasen tuli lähes hyväksi. Pitkin ohjin päästiin istunnalla käyntiin. Samoin ohjautui sangen hyvin ihan löysälläkin ohjalla pelkkää painoa ja pohkeita käyttäen.

Tunnin jälkeen jatkettiin talutusharjoituksia. Ei edelleen priimaa mutta nyt päästiin jo siedettävään. Pysähdykset oli vähän valuvia. Hepo löysä ja keskittyminen karkaili edelleen.

Tallissa annoin ratsun olla vain toiselta puolelta kiinni käytävällä. Oli kiltisti mutta kun juttelin muiden ratsastajien kanssa ja samalla puolihuolimattomasti harjailin niin löysin ratsun hampaat reidestäni. Ei purrut eikä mitään jälkeä jäänyt. Vähän epäselväksi jäi mitä oikein oli tekemässä. Halutessaan olisi varmasti onnistunut haukkaamaan.

Pikasyötöt pihalla ja mielellään hepo meni myös takaisin tarhaansa. Ei satanut onneksi pahasti jos ollenkaan tunnin aikana.

Ongelmia:
ei yhtä ihanasti kuin viime keskiviikkona
pari väärää laukkaa
laukasta käyntiin ei ihan säpäkimmin
vinoudet kääntyivät eilisen jälkeen toiselle puolelle
ei yhtä rentoja väistöjä kuin eilen

Parannusta:
eteni paremmin

Videokooste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora