maanantai 14. heinäkuuta 2014

Maanantai ja kimotamma

Toivelistaan iltapäivän tunnille kirjoitin ”säpäkkä tamma, esim. Robinetta”. Toive toteutui ja listassa luki Robinetta. Tammaan olin toki jo tutustunut hakemalla sen eilen laitumelta sisään. Muistelin sitä valkoisemmaksi. Kärpäskimo juu mutta päästä se oli lähes punainen. Tuttu lampaankarva satulan alle. Suitset sai värkkäystä osakseen ja thiedemanit. Muistelen viime kesän menneeni pessoalla. Hoitaessa tamma edelleen äkäili. Vanha Rotta.

Profiili nuorentaen valoa vasten. Kuski lymyää takana.
©Jenni
Leirillä saa kuskikin olla vähän räjähtäneen näköinen.
©Jenni

Tänään aiheena puomeja, samat 6 kuskia kuin aamulla ja nyt Ypäjä-hallin toinen pääty. Opena Satu.

Hieman harmitti edelleen mennä halliin kun pihalämpö oli lähellä hellerajaa. Tunti mentiin estetreeniä, joten heti kevennys piti olla estetyyliin hieman ns. etukenoinen. Alkuravissa kaivattiin reippaampaa menoa. Ratsu ei pyöristynyt ja sitten napsattiinkin thiedemanit jo tiukimpaan asentoon.

Harhaileva katse.
©Jenni

Päivän eka puomitehtävä oli niin härö, etten osannut näyttää mallia tehtävän suorittamisesta. Pieleen meni. Puomit piti ylittää kohtisuoraan ja kiertää välissä olevat tötsät. Robilla oli pääosin vähän kiire. Eka kierros kevennettiin, sitten mentiin harjotusravissa ilman jalustimia. Jokusen kerran unohdin tipauttaa jalustimet pois. Tein omin lupineni muutamat pysähdykset kuuliaisuuden hakemiseksi. Alkupuomit meni yleensä ok ja vauhti kiihtyi loppua kohti. Laukkaosuudet meni ok. Kevyt istunta, voltteja. Vähän puski sisäpohjetta vasten ja kiihtyi siinäkin loppua kohti. Tuli kuitenkin pyynnöstä raviin.

Jotain tässä yritetään.
©Jenni

Sitten hypättiin kavaletteja ympyröillä. Tämä tehtävä hutiloitiin, kaahattiin ja kaaduttiin sisään. Hepo hyppäsi ihan mutkalla. Käsky oli olla heittäytymättä puomeille. Vasta lopussa tajusin että puomin yli mennessä istuntani kävi estehyppyasetuksilla.

Lopuksi tultiin kavalettilinjaa suoraan kummastakin suunnasta. Ensin vähän lentämällä vasemmassa kierroksessa. 2 ja 3 laukkaa. 2 kierrosta. Oikeaan kierrokseen tehtävä vaikeutui ja eka väli piti tulla neljällä, toinen kahdella. Lyhensin laukan jo valmisteluvoltilla ja selvittiin. Tosin kahden laukan väli spurtattiin ja sen jälkeen jarrut oli vähän hukassa. Toisella kierroksella en pyytänyt eteen vaan vähän päästin ja heti hypyn jälkeen otin kiinni. Opelta saatiin sangen vuolaat kehut vaikka laukka hypyssä hetkeksi vaihtuikin vääräksi.

Loppuraveissa tammalla meinasi olla kiire. Pysyi kuitenkin ravissa ja olin päättäväinen ettei juosta. Tuli kivoja hetkiä.

Hauskaa oli ja taas kaipasin toista tuntia heti perään! Ei tämä 2 tuntia päivässä riitä! Robinetalla hommat jatkui.

Ongelmia:
tamma oli paljon reippaampi kuin muistin
pohkeet ei silti menneet kunnolla läpi

Parannusta:
valkoisista kavaleteista mukisematta yli
vauhdinsäätely onnistui lopulta

Jenni videoi meidän tuntia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora