maanantai 28. heinäkuuta 2014

Lisää liirailua

Maanantaina arvelin jälleen ratsuni lähes oikein. Tällä kertaa Karkki. Ennen tuntia olin ihan luottavaisin mielin ja Karkki oli omaan tapaansa ihana hoitaa ja varustaa.

Tunnilla oli 8 ratsukkoa. Lasten/nuorten alkeisjatko 2, jonne oli tuppautunut puolet päteviä tätejä. Ei voi valittaa että ois ollut liian helppo tunti. Kelinä oli +24 eli tässä vaiheessa kesää viileähkö. Aiemmin satoi niin kenttä ei pölissyt.

Meidän meno Karkin kanssa oli taas aika kammottavaa pystyjuoksua. Olisin jälleen halunnut verkata ihan erilailla. "Tasainen tuki kahdelle ohjalle, pohkeista eteen ja pidä kaula suorana" ei tuottanut toivottua tulosta. Vaikka noinhan sen kuuluisi mennä. Olisin halunnut enemmän käyntityötä alle, hyvin lyhyet ravit ja kunnon laukkaverkan. Nyt en saanut ratsua avuille. Asettui tosi huonosti oikealle, liirasi vasen lapa edellä ristiaskelia karkuun. Välillä meidät käskettiin pyörimään voltille käynnissä hoitamaan asioita kuntoon. Lohdutti kovasti että ope käski ylitaivuttaa oikealle ja myödätä vasemmasta ohjasta kunnolla. Se auttoi hetkellisesti. Ylirannallahan tällaisesta omatoimisesta tempusta seurasi vain kuskin sättimistä. Harmi vaan etten osannut tästä ylitaivutuksesta ratsastaa Karkkia ulko-ohjan tuelle ja lapaa haltuun.

Ravissa pyörittiin voltteja ravipuomien yli. Minut käskettiin harjotusraviin. Aika kamalaa se oli, onneksi Karkilla on tasaiset askeleet.

Laukkaa ei otettu alle ennen puomitehtäviä yhtään. Omaa vuoroa odotellessa tein siirtymiä ja ravasin. Meidän kammottava meno pikkuhiljaa tasottui vähän vähemmän kammottavaksi. Laukat meni odotetusti vähän tasaisemmin. Laukassa tuntui siltä että hepo saattaisi hetkenä minä hyvänsä lähteä omille teilleen. Yhden spurtin otti kun ekan kerran piti ottaa raville. Muuten meni ihan ok. Ravisiirtymät ei olleet ihan kauneimmasta päästä. Loppua kohti rupesin hahmottamaan laukansäätelyäkin ja sain muuteltua askeleen pituutta. Sitä en sano että paraniko puomeille osuminen.

Tämä oli niitä tunteja kun putoaa takaisin maanpinnalle mikäli välillä on kuvitellut osaavansa jotain.

Ongelmia:
hankala asettaa oikealle
en saanut kulkemaan suorana
liirausta ulos

Parannusta:
ei säikkynyt eikä kuumunut pahasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora