lauantai 12. heinäkuuta 2014

Toinen kerta Kiimingissä

Lauantaiaamulle oli tyrkyllä peruutuspaikka Ankille. Tuppauduin siis sinne ja hyvästelin pitkään nukkumisen. Ratsukseni sain tällä kertaa Liven. Viime kesänä Live oli Kamin laidunkaveri Ylirannalla, joten etäisesti tuttu tamma. Muistin kuulleeni juttuja kammottavan hankalasta ravista istua. Minä sain gramaanit avuksi.

Hepo osottautui aika nopeasti tuijottelijaksi. Kentän yksi kulma oli koko tunnin epäilyttävä. Oikeassa kierroksessa vielä pahempi. Alkuverkka ei ollut kovin hohdokas. Jännittyi välillä enkä saanut kunnolla otetta.

Tehtävänanto kuunneltiin kentän keskellä. Siinä jokin naksahti paikoilleen ja kun jatkettiin työskentelyä niin Live rupesi rentoutumaan paremmin ja kulkemaan pyöreänä. Kuviona oli tehdä päätyihin ympyrä normaalissa ravissa keventäen. Sen jälkeen lyhyen sivun loppupuoliskosta kulman yli pitkän sivun noin kolmannes lyhennettiin ravia satulassa istuen, sitten ratsastettiin vähän eteen takaisin normaaliin harjoitusraviin ja lopuksi noin viimeinen kolmannes pitkästä sivusta ratsastettiin ravia vielä eteen. Siinä sai keventää. Kulmaan takaisin kiinni ja päätyyn taas ympyrä ja sama uudestaan. Lyhennykset sujuivat yllättävän hyvin. Ravissa oli helppo istua ja lyhennys pitikin tehdä enemmän istunnalla kuin ohjista vetämällä. Olisin voinut kokeilla isompaakin ravia vielä satulassa istuen. Toisessa suunnassa ongelmana meinasi olla edelleen yhden kulman karttelu. Ope kehui miten tahti säilyi. Alkuun ongelma oli pikemminkin saada isompaa ravia irti.

Sitten laukassa lähes sama. Nyt alotettiin lyhentäminen jo ympyrän vikalta neljännekseltä. Livellä ongelma oli pysyä laukassa ja suorana. Pudotteli jokusen kerran raville mutta pääosin olin tarkkana eikä monta raviaskelta ehtinyt tulla. Laukka oli säädeltävissä ja laukassakin eteenratsastus oli vaikeampaa. Tosin tehtävä oli mennä vain lyhyttä ja normaalia laukkaa. Minä sain välillä luvan ratsastaa pätkän eteenkin.

Oikein kiva tunti ja antoi itselle hyviä onnistumisen elämyksiä. Kovasti mieltä lämmitti myös open kommentti että istuntani on parantunut kovasti sitten viime näkemän.

Ongelmia:
tuijotteli kulmaa

Parannusta:
alkutunnin jälkeen rentoutui aika kivaksi
sain ratsastettua siirtymiä askellajin sisällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora