torstai 24. heinäkuuta 2014

Autopilotin havaitsija

Torstain heppahurahduspäivä jatkui illasta vielä estetunnilla Sulon kanssa. Olin hieman masokistisesti jo pidempään ajatellut että ois kiva hypätä pitkästä aikaa Sulolla. Eilinen koulutunti meni ihan mukavasti, joten ihan avoimin mielin lähdin matkaan.

Sulo oli hommissa jo edellisellä tunnilla. Varustuksen vaihto ja pihalle. Oli aika luksusta kun ratsukoita oli vain 2. Jos en ois tullut niin tunti olisi peruttu.

Alkuverkassa hepo oli kivan tolkku. Sain pohkeista eteen, vähän piti hoputtaa. Mutta kuunteli kuitenkin ja keskittyi melko hyvin. Ei säikkynyt eikä tuijotellut mitään.

Päivän estetehtävinä oli linjat. Hypättiin 3, 4 ja 5 laukan linjoja. Laukkaa piti vähän säädellä. 3 laukan linja oli suoraan, 4 ja 5 hieman kaarevia.

Alkuun hypittiin muistaakseni 4 laukan linjaa. Väli oli pitkä ja helposti lipsahti 5 askelta. 3 laukan suora väli oli helpompi. Sulo opetti hypätessä ettei todellakaan toimi autopilotilla. Päivän eka kielto taidettiin ottaa ihan ristikolle. Myöhemmin myös ristikko-okserille ja pystylle 5 laukan linjalla.
Epäsulomaiseen tapaan ei tänään tehnyt äkkipysähdyksiä esteen eteen vaan oli aina menossa ohi. Keikuin kuitenkin uskottavasti kyydissä. Eikä kertaakaan kielletty kahta kertaa peräkkäin samalle esteelle.

5 laukan väliä ei päästy kertaakaan viidellä vaan aina tuli 6. Vikalla kierroksella oltaisiin tosin varmaan jo venytty viiteen sillä nyt piti jo pidättää että kuudes mahtui. Ja ennen 3 laukan linjaa kaikki oli hyvin. Ope taisi kommentoida että älä muuta mitään. Alitajuntani taisi tulkata sen niin että älä tee mitään. Otettiin sitten yllärikielto myös siihen vaikka oltiin hypätty se monesti aiemmin ilman ongelmia. Sulo kun oikeasti piti ajatuksella ratsastaa yli kaikista esteistä.

Kieltoja taisi tulla yhteensä 4. Toisaalta kiva, toisaalta surullista että sain korjattua niin helposti. Surullista siksi että sorruin samaan virheeseen yhä uudestaan ja uudestaan. Yhtään oikeaa okseria ei hypätty. Estekorkeus taisi olla jossain 70 sentin hujakoilla. Ihanan opettavaistahan tämä oli. Aika automaatteja ne yleisemmät hyppyheppani näemmä ovat. On Sulollakin päivänsä, sillä aiemmin ei olla kieltoja otettu. Tuskin olen silloin juuri paremmin osannut ratsastaa.

Ongelmia:
4 kieltoa
kuski unohtaa ratsastaa

Parannusta:
pysyin kyydissä
sain virheeni korjattua (hetkellisesti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora