tiistai 15. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen estetunti eikä tammaa

Tiistaiksi sai valita aamutunnin ohjelmansa koulun, maaston ja esteiden väliltä. Esteitä tietysti. Ratsutoiveeksi laitoin tuttuun tapaan säpäkän tamman. Huonosti kävi ja ratsuksi osui n. 170-senttinen puokkiruuna Valtsu.

Hoitaessa oli kiltisti mutta mokailin varusteiden asentamisessa. Värkkäsin vatsapanssarin hienosti paikoilleen ja kiristin vyötä. Vasta siinä vaiheessa muistin satulavyöhön viritettävän thiedemanin. Vyö uudestaan irti siis.

Ratsastaessa ei ollut mikään ihanuus. Käynnissä meni tosi lujaa. Ravi oli tikittävää. Laukassa meni yllättävän lujaa siihen nähden miten eilen lyhensi tikkujaloin. Ope käski käyttää vatsalihaksia hidastamiseen. Yritin. Verkkalaukat mentiin joko este- tai kevyessä istunnassa. Ruuna laukkasi yllättävän suorana, myös vasempaan kierrokseen.

Muuten oli tosi jäykkä ja vino. Oikealle asettaminen oli aika tuskaa. Hepo oli lisäksi superpitkä ja sangen raskas edestä. Yritin ratsastaa pohkeilla lyhyeksi. Yritykseksi jäi. Opekin kommentoi ettei sitä kovin kevyeksi saa. Huoh!

Alkuun hypättiin kavaletteja ympyrällä. Suht reippaasti. Käsien asentoa vähän korjattiin muistaakseni lähemmäs toisiaan ja harjaa. Vatsalihaksilla piti hidastaa. Vähän kaahasi ja kaatui sisään mutta suht ok.

Sitten hypättiin linjaa kavaletilta pystylle. Me mentiin 3 askeleella, muut pääosin neljällä. Vääriä laukkoja taisi tulla esteiden jälkeen jo tässä. Tätä jokunen kerta. Sitten 6 hypyn rata. Eli tämän perään pysty, okseri, toinen pysty ja toinen okseri. Esteet tuli suht lähekkäin. Laukat vaihtui kehnohkosti mutta helposti Valtsu niistä yli loikki. Korkeus ei oikein huimannut. Kommentti oli että erittäin hyvä lähestyminen okserille. Minä vastasin että täh! Omasta mielestäni oli lähinnä kamalaa.

Onneksi otettiin vielä toinen, lyhennetty kierros. Linja ja okserit perään. Korkeus n. 80 cm. Nyt meni paremmin ja olin jopa suht tyytyväinen meidän menoon. Omaa vuoroa odotellessa pyörin voltteja käynnissä. Lopputuntia kohti rupesin saamaan asetuksen oikeaankin suuntaan läpi.

Loppuraveissa Valtsulla oli kiire. Hetken lähes kuunteli mutta sitten takana tulevan pömelit meinasi tarttua eikä rennosta ravista ollut tietoakaan.

Kivasti Valtsu hyppäsi. Harmi että estetunnilla on aika paljon muutakin ratsastusta. Toivottavasti ei silti tarvi mennä Valtsulla enää. Eihän se ole tammakaan!

Ongelmia:
en osannut säädellä laukkaa vatsalihaksilla mielestäni tarpeeksi
vääriä laukkoja

Parannusta:
kyttäilemättä yli kaikesta

Videokooste tunnista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora