keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Lisää Jatseilua

Keskiviikkona kävin tämän viikon korttituntini. Luvassa esteitä, 8 ratsukkoa. Eikä yllättänyt suuresti kun ratsukseni sain taas Jatsin.

Hepo tarhasta sisään ja edelleen ihanan kiltisti hoitaessa. Keli oli kuuma ja alkutunnista oltiin kummatkin vähän velttoja. Minä muhin sinnikkäästi turvaliivissäni.

Alkuravissa ope kaipasi reippaampaa menoa. Jatsi patisteluistani huolimatta tuntui menevän juuri sitä vauhtia kun huvittaa. Välillä reippaammin, välillä hitaammin. Kulmissa kaaduttiin sisään.

Alkuun tultiin 2 kerrallaan ympyrällä kahta maapuomia. N. 10 - 11 laukkaa tuli väleihin. Vauhtia oli sen verran että kaverin häntä lähestyi uhkaavasti. Sitten sama kavaleteilla. Ponnistuspaikat ei olleet ihan priimaa ja kertaalleen kaadettiinkin. Askeleet edelleen n. 10 - 11.

Sitten tultiin 5 esteen rata kahdesti. Väleihin 5 ja 6 laukkaa. Ajattelin että meille tekee tiukkaa mutta päätin silti yrittää. Olisi pitänyt suosiolla mennä 4, sillä nyt loikattiin jälkimmäiselle sietämättömän kaukaa. Sain silti käännettyä suunnanvaihtoesteelle vaikka lähestyttiin kaula mutkalla ulkopohjetta kuuntelematta. Jälkimmäinen väli mentiin viidellä. Toisella kierroksella esteet nousi n. 70 senttiin. Muuten parempi mutta jälkimmäisen linjan eka tippui. Tultiin niin lähelle ettei Jatsi ehtinyt ponnistaa ylös. Puomi pyöri etujalkojen välissä huolestuttavasti. Mutta pysyttiin pystyssä ja taas tultiin 5 laukan päässä olleelle seuraavalle ihan mutkalla. Yli silti.

Tästä tuli sakkokierros. Eka taisi pudota edelleen ja uusiksi. Vikalla kerralla esteet pysyi paikoillaan mutta tie pullahti aika rumasti ulos. Tuokin olisi ollut vielä korjattavissa mutta meille onneksi riitti. Hieno Jatsi kun pelasti urhoollisesti loikkimalla mitä kummallisimmista paikoista ja asennoista!

Jatsi malttoi huomattavasti Karkkia paremmin odottaa pyynnön loppuraviin. Päästiin raviin minun pyynnöstäni kun hepo oli ensin pari kertaa ehdotellut ravia itse.

Ongelmia:
laukan säätely
kaatuminen kulmissa sisään
pysty ei meinannut pysyä pystyssä

Parannusta:
Jatsi hyppäsi tosi rohkeasti huonommistakin paikoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora