keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Isompia tikkuja ilman jalustimia

Keskiviikon iltapäivätunnin sai valita koulun ja esteiden väliltä. Esteitä tietysti. Ratsutoive edelleen sama. Ja mokomat ei edelleenkään antaneet mulle tammaa. Ratsuksi tuli jokerivalikosta näyttöjä tekevä Grisu. Vanhempi ruuna, mutta melkoisella kisahevosen luonteella. Teki koulutunnin alle.

Meitä oli kivasti taas vain 5. Alkuun tultiin kevyessä istunnassa puomilinjaa. Ravissa, voltti ekan yli, keskimmäinen käynnissä ja sitten vikan yli taas ravivoltti sekä lopuksi vielä laukkaa. Jalustimia piti säätää lyhyemmiksi, sillä kevyt istunta oli aika tuskaisaa. Ope kielsi laskemasta käsiä liian alas volteilla.

Sitten tultiin linja kertaalleen 4 laukalla puomeina. Toiseen suuntaan pikkupystyinä ilman jalustimia kolmella. Päätyihin voltit kavalettien yli. Tätä tovi, pystyt vähän nousi.

Ravilähestymisellä tultiin sarjalle, jossa oli maapuomi edessä. Ristikko, 1 laukka väliin ja okseri. Alkuun pystynä. Tässäkin este pikkuhiljaa nousi. Sitten ruvettiin tulemaan sarja alle, linja perään ja lopuksi pääty-ympyrä kavaletin yli. Linja tultiin edelleen kolmella ilman jalustimia.

Hepo ei suvainnut kuskin nesteytystä vaan otti vesipullosta aikamoisen sivuloikan. Uusi yritys ei tuottanut yhtään parempaa tulosta. En siis juonut.

Lopuksi okseri ja linjan vika olivat opettajan mukaan metrissä. Tämän kuulin onneksi vasta hyppyjen jälkeen. Vähän isoilta ne näyttivät mutta Grisu hyppäsi helposti. Edelleen tiputin jalustimet pois ja luultavasti siksi olin keskivartalolla hyvin hypyissä mukana enkä päässyt ponkaisemaan suorille jaloille.

Oli KIVAA! Tämä korvasi aiemman maastokeljutuksen. Hienoa oli myös muiden tuntilaisten onnistumiset. Oli sopivan jännää ja ihania onnistumisen kokemuksia.

Maneesista kun poistuttiin niin hepo näki mörköjä. Kavahti kunnolla taaksepäin ja käteni lähti tietysti mukana. Ei tuntunut kivalta olkapäässä. Jalkojen kylmäyksen oli asiallisesti. Ope tosin mainitsi että Grisua ei saa karkuuttaa sillä se ei anna kiinni.

Ongelmia:
käsiteltävyydeltään turhan reaktiivinen ratsu

Parannusta:
metristä helposti yli

Anne K. ja Kaisa videoivat tuntia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora