maanantai 7. heinäkuuta 2014

Ensimmäisen koulukisakakkosratsun testaus

Alle kahden viikon päästä oleviin koulukisoihin teki mieli keksiä toinenkin kisaratsu Niilon lisäksi. Lopulta vaihtoehtoja tuli aika monta. Karkki, Lilli, Power, Remu, Jatsi. Pyysin päästä testailemaan näitä. Ensimmäkseksi kohdalle sattui Lilli.

Ennen tuntia hepo oli karsinassaan torkkumassa eikä ollut kovin innokas nousemaan. Vaan keli oli hellerajan yli, joten mahtoi hepoillakin olla kuuma. Hoitaessa oli nätisti.

Väsyttää!

Onko pakko nousta?


Ratsastaessa Lillinkin kanssa kuulin käskyä käyttää sisäpohjetta. Ratsukoita tunnilla taisi olla 6. Lilli painoi kädelle eikä tainnut ravata tarpeeksi reippaasti sekään. Energisempi ravi meni herkästi kipitykseksi.

Tehtäviä pyörittiin pääty-ympyrällä. Hevoskuskit (3 kpl) laitettiin toiseen päätyyn, ponit toiseen. Pääty-ympyrä, siirtymiä ja voltti ympyrän sisään. Jarrutusmatkat oli aavistuksen pitkiä. Tehtiin juu tehtävät mutta laatua ja tarkkuutta kaivattiin lisää. Toinen laukka meni helposti. Toiseen kierrokseen piti ratsastaa lisää. Ei lähellekään kamalaa mutta perusvirheitäni taas esiintyi. Ulko-ohjan tuki piti mm. olla tasaisempi.

Tunnin jälkeen käsiin sattui. Jotain liikaa vetämistä on siis esiintynyt puolin ja toisin. Lilli tuntui vain niin etupainoiselta että herkästi tuli kannateltua liikaa. Ja pohkeiden käyttöni on edelleen monesti aivan turhan onnetonta. Toisinaan tuli kuitenkin kelpoja suht pyöreitäkin pätkiä.

Ongelmia:
tehtävistä puuttuu laatu

Parannusta:
ihan kelpoa menoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora