torstai 31. heinäkuuta 2014

Ruhtinaallisesti pienryhmätunnilla yksin - ponnistuspaikkoja

Torstaina alkoi Uotilan syyskausi. Reissuaikataulu oli mitoitettu siten, että ehdin tunnille. Luvassa oli taas Fossi, mikäs siinä. Listan mukaan näytti siltä että tunnille tulee mukavasti vain 2 ratsukkoa. Lopulta toista ei näkynytkään, joten sain yksityistunnin.

Fossi oli jo valmiiksi hommissa ja näytti fossimaisen reippaalta. Minä kävelin alkuun rauhassa pitkin ohjin. Tässä vaiheessa huomasin jo että vino istunta saa ratsunkin kulkemaan vinoon. Alkuverkassa yritin saada ratsun liikkumaan eteen mutta rauhallisesti. Siirtymiä.

Ope ohjeisti raviverkassa vielä hidastamaan tahtia sekä laukkaverkassa tekemään temponsäätelyitä ja tarkistamaan että Fossi reagoi jaloista eteen. Ravissa oli edestä raskaampi, laukassa oli kevyempi edestä mutta säätelyyn reagoi hitaasti. Jalasta eteen ja istunnalla takaisin. Aika paljon tarvi ohjiakin. Mutta parit hetket tuli hyvää vähän kootumpaa laukkaakin. Oikeassa kierroksessa kääntäminen oli hankalampaa.

Ennen hyppyjä tultiin pujottelutehtävää laukassa. Hauskaa! Sokeripalat n. 3 laukan välein. Ratsu piti pitää suorana ja laukka vaihtumatta. Eka kierros meni soheltamiseksi. Fossi kiihdytti, kääntyi huonosti ja lopulta vaihtoi laukan. Ope hämmästeli ettei muista ennen nähneensä sen vaihtavan sileällä. Toinen ja neljäs meni parhaiten. Vasen kierros oli paljon helpompi ja kolmas kerta vasemmalle tuntui jo käsittämättömän helpolta. Ratsu pysyi suorana ja tasapainossa, minä vain hieman kaartelin. Kuulemma Morrisin harjoitus.

Alkuun tultiin ristikkoa ympyrällä. 1 laukka-askeleen päässä edessä oli maapuomi. Eli poikkeuksellisen kaukana. Piti kertoa tullaanko lähelle, sopivasti vai kauas. Kun puomi jäi jalkojen väliin niin itellä oli hahmotusongelmia. Estettä en ehtinyt edes ajatella. Oikeassa kierroksessa esteelle kääntäminen oli itsessään jo hankalaa. Kun kummankin kierroksen lopuksi ristikosta tuli n. 70 cm okseri niin ei sitäkään ehtinyt jännittää. Urheasti Fossi meni yli vaikka pohkeet tuppasikin olemaan irti. Huoh!

Tuossa tehtävässä välikäynteineen meni jo ihan hyvin aikaa. Sitten tultiin linjaa. Okseri, 5 laukkaa ja innari. Välissä hepo teki vähän kiemuraa. Vaikeinta oli osua ekalle esteelle hyvin. Taas ensin oikea kierros. Laukka venähti kulmassa (kaarteessa) pitkäksi enkä edes huomannut! Välissäkin unohduin liikaa haaveilemaan. Välillä jäi vähän pitkäksi, välillä ahtaaksi.

Vasen kierros alkoi paremmin. Hyvä laukka ja osuttiin innarille. Välissä taas kummaa valumista oikealle. Nyt tajusin ainakin kertaalleen reagoida kun jäätiin kauas. Ratsu ei vaan vastannut pohkeisiin yhtä nopeasti. Ope kaipasi multakin vähän aikaisempaa heräämistä.

Estekorkeus oli tänään max n. 70 sentin tienoilla. Loppuravit päästiin juoksematta pitkällä ohjalla. Itse en antanut tänään ihan parastani.

Ongelmia:
oikea kierros oli hankalampi, varsinkin kääntää
ponnistuspaikat oli taas hukassa
pari pudotusta

Parannusta:
kaikesta yli
esteet ei jännittäneet
Foo ei kaahottanut ihan pahimpiaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora