maanantai 3. elokuuta 2020

Unelias Roco puomitunnilla

Maanantaille löytyi rästitunti Turkalta. Vaikka aikataulu oli vähän tiukka niin lupauduin sinne. Minulle luvattiin edelliseltä tunnilta valmis ratsu. Ehdin vaihtaa kamppeet ja olin noin varttia vaille paikalla. Luvassa oli 7 hengen puomi-kavalettitunti ja ratsukseni oli laitettu Roco. Ekaa kertaa toisen open tunti täällä. Muinoin olen tämän open opetuksessa ollut Aaltokankaalla jokusen kerran. Vähän kävi hummaa sääliksi eilisen jälkeen.

Kysyin tarvitaanko suojia. Jos mennään kavaletteja laukassa niin joo. Lisäsin siis suojat. En tajunnut edes katsoa kumpi satula hummalla oli selässä mutta estepenkki se oli. Alkuverkassa tuli sanomista puuttuvasta turvaliivistä. Autossahan se oli muttei käynyt mielessä että turvaratsulla pitäisi olla liivi kavaleteilla. Sain nyt tämän kerran sennuna mennä ilman.

Alkuverkassa yritin taas pyöristää Rocon tuntumalle. Onnistui jotenkuten. Mutta oli kyllä kaikkineen kovin unelias. Enkä tainnut kovistella hummaa tarpeeksi liikkeelle. Vaikka oli kannuksetkin. Melko etupainoista menoa.

Tultiin lähes koko tunti tehtäväkuviota. Kahdet peräkkäiset puomit keskilinjalla. Molemmille pitkille sivuille loivat kiemurat kaksien puomien yli ja väliin voltti ulos uralle. Meni melko pitkään ennen kuin sain ensimmäisen kommentin. Uneliaasta ravista tuli palautetta että ravaa hyvin. Vähän ihmettelin. Kuskille tunnin aikana tuli useampaan kertaan sanomista että pitäisi istua enemmän takapenkille. Eli taisin taas etukenottaa. Muuten kuvion puksuttaminen kierrostolkulla oli tylsää.

Välikäyntien jälkeen tultiin keskilinja laukassa ja puomit nousivat toisesta päästä aavistuksen ylös. "Estekorkeus" oli n. 20 cm. Roco tuli väliin enimmäkseen 5 askelta. Kertaalleen testasin neljää ja venyi siihenkin. Päädyssä piti vaihtaa laukka ja yllättäen meille löytyi myötälaukat. Päivät parhaat osuudet olivat nuo laukkapätkät. Nosti laukat hyvin ja imi tehtävälle. Toki tähänkin vähän söhlättiin ja saatiin lopuksi sakkokierros.

Loppuraveissa oli pyöreä mutta melko matala. Nyt ei onneksi enää ihan yhtä löysä kuin alkutunnista.

Tunnin jälkeen taas humman hoito ja palautus laitumelle. Tällä kertaa taas eri paikkaan. Laitoin kumisaappaat mutta nyt olisi ehkä niukasti pärjännyt ilmankin.

Ongelmia:
löysä ja etupainoinen ratsu
ei hirveästi kommentteja
oli vähän tylsää

Parannusta:
laukkaa sai säädettyä
yllättäen löytyi myös vaihdot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora