torstai 13. elokuuta 2020

Kavalettilinjoja

Torstaina menin Turkalle rästimään. Minut oli unohdettu listalta ja vaati vähän uudelleenjärkkäilyä että sain ratsun. Jaffa sieltä tuli ja sille ensiksi jaettu kuski oli ehtinyt jo harjata sen. Suojat jalkoihin, satula tuli maastosta ja suitset (gägi tälläkin). Martingaali meinasi unohtua välistä.

Pihalla satulointi purettiin vielä kerran ja väliin laitettiin memoryfoam. Koulusatula on kuulemma hiertänyt. Samalla satulavyö jäi liian lyhyeksi ja siihenkin piti laittaa jatkopalat. Onneksi kerrankin joku muu juoksi kadoksissa olevien tavaroiden perään. Itse ihmettelin että tämäkin on tamma. Sukankaan tammaisuutta en meinaa millään sisäistää.

Jaffa on reilu 170-senttinen mutta sopivan kuikelo. Ei tuntunut selkään liian isolta. Kuulemma enemmänkin reipas ja juoksee alta jos istuu huonosti tms. Ei siis raippaa eikä kannuksia. Tunnin aiheena oli kavaletit ja olin taas ainoa tuhma ilman turvaliiviä. Olisin voinut sen ihan hyvin laittaa mutta se jäi autoon. Lämmintä oli n. +17°C. T-paitakeli. Kenttä oli juuri sopivan märkä.

Keväällä hankittu Polar Igniteni ei ollut yhteistyöhaluinen enkä saanut treenin tallennusta päälle vaikka kuinka hakkasin sitä. Ei näyttänyt löytävän paikannusta eikä ehkä siksi suostunut aloittamaan. Lopulta päädyin käynnistämään sen uudelleen ja samalla se näemmä hukkasi lajiprofiilit. Ensimmäinen puolisko tunnista jäi tallentamatta.

Alkuun mentiin askellajit sangen itsenäisesti läpi. Ratsastin melko varovaisesti. Ohjeeksi taisi tulla vain käsky lyhentää ohjia. Yllätyin Jaffan liikkeiden pienuudesta. Alkuun tuntui siltä että takajaloissa on jotakin vikaa kun otti niin pientä askelta. Taisi olla vain alkujäykkyyttä. Silti meno oli enemmän takajalat tallissa. Tuskin astui edes lähelle etujalkojen merkkejä. Niska ylhäällä kyllä meni ja pää melko luotilinjalla. Ainakin selästä kuvittelin. Eikä laukkakaan ollut kovin laajaa. Säätyi kyllä.

Kentällä oli sekä keskilinjalla että molemmilla lävistäjillä ristikko, n. 5 laukan väli ja 3 kavalettia innariväleillä. Niitä tultiin erilaisilla yhdistelmillä suoraan ja kaarilla. Ei kovin monta kierrosta.

Jaffan kanssa väliin tuli tasaiset 6 askelta. Suoraan mennessä meno oli tasaista. Kaarelle en ensimmäisellä kerralla tajunnut laskea askeleita. Vaihtoja ei tullut aina hypyissä mutta saatiin myötälaukat kaarteissa. Humma odotti hyvin ja sain paikan myös ihan juureen. Vikalla kierroksella tultiin väleihin 5 askelta ja sekin sujui. Olisin halunnut vielä soljuvampaa ja tasaisempaa menoa. Nyt taas vähän ylisäädin.

Koska olin bonusratsastaja niin meitä oli 8 ratsukkoa. Eli odottelua tuli aika runsaasti. Ei siis mitenkään rankkaa.

Loppuraveissa Jaffa eteni reippaasti. Olisin halunnut vähän kommentteja mutta sekä ope että seuraavan tunnin kuski olivat keskittyneet niin omiin juttuihinsa etten saanut kysyttyä. Vasta viimeisellä kierroksella sain huikattua että näyttääkö kiireiseltä. Kuulemma vähän. Ja sitten ei ollut aikaa enää korjata kun piti ottaa käyntiin, pah!

Jaffa jatkoi estetunnille, joten loppukäynnitkin olivat sangen pikaiset. Luovutin ratsun seuraavalle kuskille ja olin kerrankin ihanan nopeasti tunnin jälkeen valmis!

Jaffa oli ihan hauska mutten rakastunut silmittömästi. Tällä voisi olla kiva hypätä isompaa tai sitten hinkuttaa ihan kunnon koulukoulua. Tänään kun oma ratsastukseni jäi vähän ratsasteluksi.

Nettisivujen tutkiminen paljasti että Jaffa on jo 20-vuotias. Yllättävää.

Ongelmia:
Ignite ei toiminut kunnolla
olisin halunnut enemmän viilauskommentteja

Parannusta:
kenttä ei pölissyt
reipas ratsu
säätyi hyvin istunnalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora