tiistai 11. elokuuta 2020

Ensimmäinen puomitunti

Tiistai-iltana oli taas tunti Äimällä, tällä kertaa puomeja pienryhmässä. Odotin saavani ratsukseni taas Lissun mutta tulikin Laiba. Mikäs siinä, sekin on kiva! Toki olisi kiva kokeilla vähän muitakin.

Humma löytyi tarhasta eli tämä oli sen päivän ainoa tunti. Varusteista piti käydä kysymässä opelta kun geeli oli omilla teillään. Sekin sitten löytyi. Ja taas tuli lopulta kiire.

Vaikka maneesissa oli puomit valmiina niin jäätiinkin kentälle. Tien puolelle kolme puomia 14 metrin välein. Keskemmäs kaarelle 4. Ratsukoita oli siis 6. Lämmintä n. +17°C, t-paidalla tarkeni vielä. Jalustimet vikoihin reikiin ja olivat ehkä aavistuksen pitkät. En jaksanut tehdä kierteitä.

Tänään ei tullut enää kulttuurishokkia ruunan suuresta ravista. Alkuverkassa mentiin askellajit itsenäisesti läpi molempiin suuntiin.

Tehtävä aloitettiin ravissa kaarevilta ravipuomeilta. Vasen kierros. Neljään laskemalla tuli hyvä eli puomien väliin taisi silloin jäädä 3 askelta. Huomasin yllättävän hyvin jos tahti meinasi lähteä kiihtymään. Tuli kehuja tahdikkuudesta ja toistotarkkuus oli sangen hyvä.

Sitten laukassa sama. Väleihin piti lyhentää. Ekalla kerralla ei ihan mahduttu mutta toinen oli jo hieno. Kolmas oli yhtä hyvä ja se riitti meille.

Seuraavaksi vuoroon suoran linjan laukkapuomit. En ole ihan varma pidensikö ope välejä. Tarkoitus oli tulla ensin neljällä, sitten kolmella. Neljä tuotti meille ongelmia. Lopulta hyvä vinkki oli tulla lyhyellä ja kaarevalla lähestymisellä ekalle. Siten sain yllättäen askeleenkin sopimaan paremmin. Ja onnistui neljällä. Kolme meni kerrasta hyvin. Ei mitään tykittelyä vaan yhä piti vähän malttaa.

Arvelin ihan oikein että jälkimmäinen eli oikea kierros on hankalampi. Kaarevat ravipuomit menivät yhä neljällä mutta nyt oli vähän kulmikkaampaa. Laukassa oli kamalan vaikea saada askel sopimaan sisään. Taisi myös pudotella raville ja vaihtaa laukkaa vasemmaksi. Enkä ihan tajunnut ohjeita. "Tue vasemmalta." Tarkoittiko se, että heppa valuu ulos? Vasemman käden pidätteiden kanssa piti kuulemma olla elävämpi. Lopulta tuli kelvollinen suoritus ja tyydyimme siihen.

Suoralla linjalla ongelmat olivat yhä läsnä. Laukka putosi herkästi pois tai vipsahti vääräksi. Hienosti kyllä tsemppasin ja kaivatut 4 askelta tulivat yleensä vähintään toiseen väliin. Lopulta tehtävää helpotettiin meille ja tehtiin ekaan väliin voltti sisälle ja toiseen väliin 4. Näitäkin tehtiin muistaakseni kolme kierrosta ennen kuin tuli hyvä eli osuttiin puomeille ja säilyttiin myötälaukassa.

3 + 3 laukkaa tuli taas vain pienellä hienosäädöllä. Kertasuoritus riitti. Pysyttiin myötälaukassa ja osuttiin. Sen verran jäi ihmetyttämään ja kaivelemaan että piti tunnin lopuksi kysyä minkä verran puomit jäivät jalkojen väliin. Vastaus oli että eivät juuri. Ennemmin astui päälle ja sen kyllä huomasin. Eli ehkä mokailtiin vähemmän kuin kuvittelin. Selkään kun en oikein osannut sanoa että missä Laiban pitkät koivet tarkalleen menivät.

Loppuverkassa piti hetki pyytää eteen että humma rupesi rentoutumaan paremmin. Alkuun tarjosi vain vähän pinkeää töpöravia. Mutta parani.

Pakastin oli epäkunnossa, joten jalat kylmättiin letkuilla. Pesupaikat olivat varattuina, joten letkutin pihalla. Alkuun Laiba vähän hyöri mutta sitten asettui aloilleen. Ilmeenkään värähtämättä letkun sai sulloa myös suuhun hampaiden huuhdontaa varten. Ihana, tolkku ratsu!

Ongelmia:
työlästä buutsien ja suojien kanssa (joka jalkaan)
suoralla oli hankala osua puomille
lyhentäminen ei ollut läpihuutojuttu
oikea kierros oli vaikeampi
unohdin tehdä jalustinhihnoihin tunnin jälkeen lisäreikiä

Parannusta:
vasen kierros oli hyvä ja helpompi
sain laukkaa lyhennettyä (ja säädettyä)
kivan vakaata menoa
olin kerrankin suht ripeä tunnin jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora