perjantai 21. elokuuta 2020

Ratsu kuin löysä räkä

Perjantaille toivottiin koulutuntia mutta lähestyvien kotiestekisojen (kenttäkisojen päällä, pah) takia hypättiin nyt eikä viikon päästä. Ratsukseni tuli Roco, joka oli jo valmiiksi hommissa. Kävin kurkkaamassa sen verran että suojia vaille valmis estetunnille. Meidän tunnillemme tuli taas vain 5 ratsukkoa. Mennessä +23°C.

Kasattiin esteet ohjeiden mukaan. N. 21 metrin suora linja pystyltä okserille. Pystyltä myös kaareva n. 17 metrin linja toiselle pystylle. Kavaletti radan poikki sekä kulmaan puomi, pysty ja puomi. Opena oli sama sijainen kuin viimeksi.

Rocon varustusta piti säätää sen tullessa. Turpahihna oli poskiremmien päällä. Oli kuulemma ohjautunut huonosti, tällä saattoi olla jotakin osuutta. Satulaa siirsin vasta melko lopputunnista kun kaikesta nykimisestä huolimatta satulahuopa painoi säkään.

Roco seisoi avustettuna nätisti selkäännousussa. Sen jälkeen oli lötköpötkö eikä oikein syttynyt hommiin. Yritin herätellä mutta vähän vaisuksi jäi. Erillisiä alkuverkkoja ei ollut vaan ruvettiin heti ravaamaan kulmapuomien yli. Ekalla kerralla Rocolla tuli kakka ja veti lähes stopin ennen ekaa puomia. Ravissa jokunen kerta, sitten laukassa. Lopulta myös keskimmäinen nostettuna pikkupystyksi ja vähän isommaksi. Aktiivisemmin ja lyhyempänä, oli ohjeet. Niissä olikin tekemistä. Hitusen parani.

Seuraavaksi tultiin kaksi kahdeksikkoa keskimmäisen kavaletin yli. Laukka ei vaihtunut meillä kertaakaan. Viidennellä ylityksellä taisi tulla osin tuurivaihto. Kamalan vaikea oli myös kääntää. Ulkoavuilla kääntämällä Roco rupesi joka kerta sakkaamaan vähän ennen kavalettia.

Kaarevalle linjalle tultiin aika nuupahtaen mutta samat 5 askelta kuin muutkin. Ei tyylikästä vaan mönkimistä, ravia ja vääriä laukkoja. Sakkokierros vähän paremmin. Otin vauhtia koko kentän ympäri, silti heräsi vain osittain. Suoraa linjaa ei taidettu hypätä erikseen ennen rataa.

Radassa oli 9 hyppyä, korkeutta esteillä n. 80 cm. Pysty kulmasta tallia kohti, kavaletti kahdeksikolla, suora linja, kaareva linja ja pysty kulmasta toiseen suuntaan.

Ratakin meni mönkimiseksi. Pari ok-hyppyä ja sitten kiipeilyä esteistä yli. Ei tainnut tulla pudotuksia muttei ollut tyylikästäkään. Vähän kaipasin omaa opea komentamaan.

Muualla Roco taas mateli käynnissä ja ohjautui huonosti.

Muutama tuli suoran linjan vielä viidellä. Roco ei siihen kuulemma venyisi. Säästettiin humma moiselta kun oli niin nuutuneen oloinen. Varmaksi en osannut sanoa että oliko oikeasti väsynyt vai säästelikö vain itseään.

Loppuraveihin sain suht pyöreäksi mutta sangen etumatalaksi.

Pesun ja kylmäyksen jälkeen oli aika palauttaa Roco laitumelle. Katsoin tarkkaan kartasta minne menee. Mutta laitumella olikin kolmessa lohkossa vain kaksi hevosta, enkä ollut toisen tunnistuksesta varma. Käytiin sitten uusi lenkki tallissa. Toinen humma oli väärässä lohkossa ja sinne käskettiin vapauttaa myös Roco. Tympi kun oli taas niin hankalaa.

Tallilta lähtiessä aurinko oli jo laskenut.

Ongelmia:
hyytynyt ratsu
kentällä oli pieniä ötököitä, jotka tunkivat naamalle
varustus kaipasi korjauksia
ei tullut kovin paljon kommentteja
laitumeen palautus

Parannusta:
Roco kömpi kaikista yli
kivan lämmintä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora